Tuesday, March 2, 2010

masalah yang melanda memeningkan..

serabot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
keadaan rumah yang tunggang langgang sekarang nih..
kalau boley semua orang nak bergadoh..
bende yang silap dorang sendiri pon semua nak marah sesame sendiri..
dan yang lebey aku tak tahan setiap kali dorang ade yang tak puas hati name aku yang naek..
dorang salah amek kunci pon dorang marah aku..
cakap aku letak kunci merate..
padahal kunci tu memang terletak kat tempat kunci yang sebetul nye..
apakah motif?
tu name nye tade motif lah amie..


pastu mulelah nak mekak dan memarah yang laen plak..
then cakap aku tak buat keje umah la ape lah..
korang tak rase macam dalam hati dan pale hutak aku sekarang ni nak arghhhh!!!!!!!!
tatau nak cakap cane lagi..
banyak da dalam blog ni aku citer pasal ape aku rase dudok dalam umah nih..
banyak dah yang korang tahu hal aku dalam umah nih..
banyak da masalah yang aku dah bgtahu..
sebab aku da tade tempat ank ngadu..
tade tempat nak citer..
kekadang nanges pk sume nih..
sume yang berlaku dalam umah nih..


yee,,aku ade dak gedik tapi tah la..
biler aku citer kat die aku rase ok kejap..
tapi ape la sangat die ley buat kan..
aku rase die da bosan agaknye dengar citer tentang masalah aku..
biler aku tade duet aku cari die..
biler aku tertekan belajar aku cr die..
biler aku ade masalah ape semua lah aku cr die..
die just boley dengar kan..
dan akhirnye die just boley cakap sabar lah..
tu je yang die ley buat..
tapi aku taley trime..
aku rase macam die tak paham masalah aku eveb aku tau die sedaye upaye pk yang terbaek untuk aku..
so lastlast aku akan ngamok dan memarah die..
tu je yang akan jadi biler aku ade prob yang langsong tade kene mengena ngan die..
kesian gak kat die coz dapat aku..


sekarang aku lebey banyak diamkan diri kat umah..
setia depan lappy dan maen internet..
kekadang tuh sampai aku tatau nak buat ape lagi bukak lappy nih..
better macam tu kan..
dari aku bukak mulot je semua dalam umah ni cube untuk cari salah aku..
baek aku diamkan diri dan bercakap biler perlu..
aku rase macam semua orang nak bergado..
semua orang ade rase tak puas hati..


eh yang pasal nak tuka template tu kan..
da lah biakan aja lah..
malas da pk nak tuka..
kang abes sume dalam blog aku cam aritu kang..
muahahaha..
thnks untuk semua yang nak tolong..


p/s:: lebyu dear..sory eh..

34 comments:

sI tEDI said...

tarik napassssssssssssssssssssss.. lepasssss...

~ yus ~ said...

hurmmm~~

things get even more complicated when you think about it over and over again..

so dont think about it.. lupakan saja.. :D

better said than done huh? but trust me, i've been there, done that.. :)

amie said...

kekeke si tedi..
tgk pic dak utih da cukop buat saye senyummm..
:))

amie said...

yus,,
nk lupekan tuh yang susa..
mane lg nak lari kan kalo tak ngan dorang nih..
tu je lah yang dok kene adap tiap hari..
huhuhuh..

hehehehe..
thnks nyway singgah n komen..
:))

zul said...

complicated gak prob ne...
wat xtaw je...jng d fkirkn sgt..t sape ssah???

LaDy_zaza said...

sabar2 dak amie.. jgn marah tak tntu pasal.. hmmm

s y i e r a said...

cuitt .
**ira mmg comel WAKAKAKA**

jom brehat sbntar bsme kit kat .

amie said...

zull,,
nak buat tak pk pon susa..
asek terpk aja..
huhuhu..
sbb tu suke dok umah kat perak..
iskk

amie said...

adek,,
ekkekeke..
lady zaza plakk..
hinss..
dakni try kawal marah..
sobss

amie said...

syiera,,
kekekekek..
yala awk mmg sumel..
cuit cuit..
hakhakkk

Aiza said...

oit dak amie.. lady zaza ngan adek iza lain acc laa.. ekeke.. tu kan belog satu msia.. yg neh yg prsonal punya :)


p/s: aa, brsabar laa.. tu jek yg mampu adek cakap.. nak tak makan ikan keli bakar??

amie said...

kekkee..
dakni tau la adek..
ikan bakar??
nak nak nakkkk!!!!!!!!!!!!
nyummmm

ArmaniWhite said...

cuba la bincang hati ke hati. mgkn boleh membantu. kalo kamu berdiam & memendam, takkan membantu apa2... kamu suda cukup dewasa utk membincangkan soal hati. easier said than done. betul..tp kalo x cuba, siapa tahu?

Wanita Itu said...

sabau ye dik :)

im ;) said...

stiap family ada ceritanya tersendiri..

amie said...

kak nami,,
nak bincang itu yangg erkkk..
huhuuh..
sape lah saye nak kumpol sume ahli kuarge then ckp hal ni sume..
hukhukk

amie said...

wanita itu,,
saba ni kak..
saba sangat..
huhuhuh..
masey kak..
:))

amie said...

im,,
yup tau tu..
tp pemly ni tade care..
agagagga..

sweet.ants said...

jgn la mrh org lain...
awk better pegi release tension dgn bercuti sendrian...pegi tmpt yg tenang...jgn tinggal solat n mohon ketenangan dr Allah ok

amie said...

sweet ants,,yes yes yes..
hahahhaa..
nk pergi bercuti..
iskk..
tp tade mase yang menizinkna..
dan duet yang mengizinkan..
lallalala

Misz Pinkie Winkie said...

amie.
sabarlah.
setiap masalah pastie ada caranya nak kita settle.
jgn mudah marah...kekadang amarah itu buat kita lagie tension utk hidup.
tarik nafas dan pk indah-indah.
diamkan diri..tapie jgn sampai diorang pijak kepala kita.
berserah pada tuhan.
Dia lebih memahami dan dekat dengan kita.
nak pesan 1 jerk.
bila sednag marah...dan darah mula melonjak naik ke otak.
jgn jadikan si dia tempat kita lepas semuanya.
pompuan sangat-sangat sensitif.
mungkin hari ini boleh sabar.esok masih sabar....akan datang kita tak tau.
hargailah dia sepertimana dia hargai kita.
mungkin dengar cara itu juga..wat idop kita lagie bahagia.

eyma said...

sume da ckp ape yg sy nak ckp..
sume dorg ckp sume btol..
ada poblem cite je ea,jgn simpan2..
sy kan pendengar setiaa awk..
yee,mmg sy xley watpe but dr smpan2 bek citer kat sambady kan..
tluah cket sume mslh ryte..
da ea,sabala..tu ja yg plg baek ley wat skrg..

Kaseh NazLieza said...

kuatkan semangat dalam menghadapi dugaan ea...

Fida Jai OWN said...

relax ... tarik nafas dalam2 .
:DD

amie said...

misz pinkie,,
mekasey..
dakni try untuk tak lepas kat die..
ermm,,
masey atas nasehat tuh..
:))

amie said...

dak gedik,,
lebyu dear..

amie said...

kasehh,,
thnks wokk..
:))

amie said...

fida,,
maseyyy..
tu yang dakni salu buat..
eheheh
:))

Fida Jai OWN said...

haha .
ada lagi . tarik nafas dalam2 ...
tahan ..
then , kentot .
gerenti lega ! hahahaha

amie said...

hohhh
hauhauhuha..
eh skrg salu kentot..
asek skt perot aja..
sian dak gedik kene adap
muahahahah

ArmaniWhite said...

tak perlu kumpulkan suma org (family member) pun stil boleh luah kan what? bermula dr ibu anda.. buang rasa malu.dekati dia..luahkan perasaan anda. pasti dia sudi mendengar. tp ckp baik2 la.. meluahkan bkn dgn niat utk memberontak.
ok..let say segan utk bercakap face to face, tulislah sekeping surat utk beliau. kalo kamu boleh luahkan dlm blog, kenapa tidak pada family kamu sendiri? cuma nadanya biarlah berbeza... hanya luahkan apa yg kamu rasa. tak perlu nk mention kesilapan org lain.
selagi kamu diam & mereka pun hanya memikirkan perasaan mereka, kamu akan selalu mcm ni.
make a move.. slow but steady.its ur call. kamu mahu terusan begini, atau cuba keluar dr kemelut ini. thats it.

amie said...

kak nami,,,,,,,,,,,
muahsssss!!!!!!!!!
hahah..
ni syg nih..
nnt saye tules surat k kaka?
akak da ley jd pakar konseling la kak..
iskkk

Aiza said...

ahahahha.. tau xpe.. alaaa, baru bls komen tu.. ikan bakar dah abis.. huahuahua

amie said...

hohhh adek..