Monday, March 22, 2010

selingan hari ahad di putrajaya..

macam yang korang tahu.
hari ahad ataupun semalam aku dan budakbudak kolej kelab photograpy pergi ke putrajaya..
dan mungkin ade yang tatau kenape kami pergi sane..
kami pergi atas tujuan untuk mengambil gambar dengan tema hot air ballons..


tapi dengan dukacitanya nak bagitahu yang kedatangan kami adalah berbalek dengan kekecewaan..
sangat tak santek ok pemandangan yang ada..
dengan mendung pada pagi hari dan diselangi dengan panas terik..
so keadaan langit sangat tak menarek..


ballons yang ada pon hanye ade 5..
ulangan hanye ade 5 hot ballons yang ada dan di lihatkan kepada umum..
tu pon bukan untuk dilepaskan ke udara tetapi hanya 1oometer dari tanah sahaja..
tu semua hanye untuk orang awam yang mahu naek..


ballons yang di pamerkan pula bukanlah ballons yang santek berbentukbentuk..
hanya ballons yang berbentuk bulat dan warna yang sangat tak menarek..
maaf yah semua..
tiada gambar untuk hot air ballons kerane aku pon dah tawar hati nak amek pic time tuh..


then tghari dah lapar pergi makan..
time dalam bas sir pon dah cakap yang mende lah tu tak best..
so tema yang ada di tukar ke putrajaya..
pergilah jalanjalan tapi dengan keadaan panas terik dan kecewa tu tak banyak semangat yang ade..
hanye beberape gambar sempat untuk make..
tu pon dengan hati yang tak ade pape lah..
amek just untuk nak hantar kat sir nanti aja..


da panas terik bincang punye bincang dapat vote pergi mandi ulu yam..
on the way nak pergi sangat lah hujan lebat..
then mase lalu kat empangan gombak nak gak benti tapi sayang tade park untuk bas..
sekali lagi kecewa sebab pemandangan empangan time baru pas hujan sangat santek..
takan nak benti kat tepi sesuke hati aja kan..


sampai ulu yam masok kat part rock resort..
kene bayar ok sorang rm2..
tp bincangbincang dapat sorang rm1..
mandi sekejap aja teros kene naek coz air dah mula deras dan kotor..
kecewa lah lagi sekali..
dalam bas semua tido tak ingat dunia..
penat campor kecewa yang tak terbendung lagi dah..


sampai kolej pergi makan jap kat dataran ipoh..
makanmakanmkannn then balek..
sampai rumah mandi coz tak tahan gatal yang saket aku tuh..
bukak aja baju tengok badan sendiri mak aihhh..
ngan bintikbintik maken bertambah ditambah pulak dengan badan aku jadi merah..
bapak takot weh time tengok badan sendiri..


habes mandi teros masok bilik then tidorrr..
ouh yahhh tadi aku dah beli ubat kat farmasi..
harap berkesan..
beli yang pil aja coz pk nak beli yang sapu banyak kot bintik nih..
huhuhuhuh..


eh eh nih aku ade sediakan beberape pic yang aku dah amek..
tak santek sangat coz tak banyak pon gambar aku amek..
selamat cuci mateee..
nanti aku try godek gambar kat member lak..
kalau ade yang menarek aku tempek lagi..
ekekkee











p/s::kegatalannn

13 comments:

sI tEDI said...

cantik gambau amie..

amie said...

si tedi,,
mekaseyy..
:)

amie said...

korangggg yang nak komenn,,
aku perlukan pandangan korang pic mane antare yang aku letak tu ok?
aku perlukan 2..
mekasey..
:)))

cikwanik said...

saye pilih no 3 n 4.. semat wat desktop backgrnd

bidadarihijau said...

sgt teruje gile tgk gmbar kat cni...haisyhh
mst sakit hati salah time g tgk hot ballon tu kan..

teh'a said...

ish! geram nyer...anto komen asyik ade error...
ok2...
gmbr2 uh cntik ape..nice!!
tgkp gune cmera ape??

bce post nie teringin nk g mndi dkt ulu yam..
kna byr ouh..kdkut!
wat untung sndri ke ape?

che bella said...

amie,picha yg ko edit dew potensi towk menang..ag2 pic yg cm air mani uh..
ko anta,sir komfom approve..
siyes..tk tipu punye..
smart!!!

Misz Pinkie Winkie said...

hhehhe.
nape tak bagitau g putrajaya.
tempat tue tak jauh dari umah lin.
jem tersangat2...
cume petang beshh..
ada layang2..

amie said...

cik wanik,,
mekasey..
mesti suke yg wane kalerpul kan..
kekeke..
:)

amie said...

BD,,
mekasey..
:)
haha..
sangat saket hati..
sobss..
datang dari perak wokk nak amek pic aleyhaleyhh tak dpt pape..
:(

amie said...

teh'a,,
ade prob ke?
huhuhu..
line awk slow kot..
:)
mekasey eh..
kekkke..
amek gune nikonD6o..
:)

sekrang kat ulu yam sume kene bayar..
tp banyak untuk park..
tp kat rock resort tuh untuk masok aja pon kene bayar dah..
kalo jalan kaki pon still kene bayar..
:(

amie said...

makcik bella,,
pic air mani??
wkakkaa!!!
harus ke ckp air mani..
iskk..
eh tp yg mane 1?
ade 2 macam ade air pancot..
:)

amie said...

misz pinkie,,
tak pernah suke pergi putrajaya..
:)