Sunday, February 28, 2010

BUNTU..itu saje yang mampu untuk di fikirkan..




mereka satu keluarga yang harmoni..
pernah suatu ketika dahulu di landa masalah yang rumit..
tapi alhamdulillah dapat di selesaikan dengan baik..
sekarang di landa semula..
ade sesuatu yang membuatkan keluarga itu bergolak..


si ayah curiga akan si ibu..
curiga akan si ibu ada menyimpan lelaki lain..
yaa,,si ibu pernah memberitahu akan kepada si anak tentang hal itu..
tetapi si anak tidak pernah terfikir hal itu sebegitu serius..


malam itu mereka duduk die ruang tamu sambil menonton tv..
si anak dengan si bapa..
si ibu sedang sembahyang di dalam bilik alhamdulillah untuk itu..
sambil di ruang tamu si ayah menjalankan sesi "check" phone si ibu..
selesai si ibu sembahyang si ayah masuk bilik..
yaa mereka bertengkar semula..
cuma kali ini di dengan kehadiran si anak di rumah yang baru pulang bercuti..
si anak cuma mendengar..
si ayah dan si ibu bertengkar di bilik..
tentang searong lelaki yang di kenali si ayah..
lelaki itu kawan si ibu dalam urusan perniagaan di kedah..
si ayah sudah membuang segalanya tentang lelaki itu di dalam phone si ibu..
tetapi si ibu terus menyimpan semula..
atas urusan perniagaan kata nya..
yaa mungkin si ibu benar atas urusan perniagaan..
tetapi si anak sendiri dapat memikirkan cara si ibu salah..
kalau sudah tiap hari bermain mesej dan berkoling bersama lelaki mana tidak cemburu???
si anak sendiri cemburu melihat cara si ibu..
masakan pula si ayah yang mengalami nya..






si anak buntu untuk berfikir lalu menangis..
hanya itu yang mampu untuk si anak lakukan apabila mendegar pergaduhan antara ayah dan ibu nya..
mahu masuk campur bukan di dalam kemampuan nya mungkin..
hanya mendengar dan mendengar..
berdoa segalanya akan kembali seperti sebelum nya..
melihat si ayah dan si ibu gembira menjalani kehidupan sebagai suami isteri..






si anak berdendam..
lelaki itu telah menyebabkan ayah dan ibu bertengkar..
lelaki itu telah menyebabkan si ibu menangis..
lelaki itu telah menyebabkan si ayah marah dan curiga..
si anak terlalu benci akan sesiapa yang menyakiti hati ayah dan ibu..
seperti saudara nya sendiri yang telah menyebabkan ibu nya menangis..
sehingga kini tidak pernah saudaranya di maafkan..
sehingga kini tidak pernah rumah saudaranya di jejaki lagi..


jangan ganggu keluarga aku




p/s:::aku benci situasi ini..aku boleh jadi seorang pendendam..moge di jauhkan..

akhirnyaaa die mengalah..

entri pasal aku dan dak gedik..
tanak bace siler skip ok..
hahahaha


ramai yang suroh aku kontek die kol die meset die..
tapi aku tahan gak walaupun rindu yang teramat sangat giler babeng..
then semalam akhirnye die kol aku mintak maap..
aku tau die nanges kat sane coz die senyap je..
tapi ego aku cam syial..
biar je die nanges tanpe pujok die dan tanpe cakap ailebyu..
aku just cakap yang aku rindu die sangat sangat sangat..


malam tadi kami gadoh lagi dan lagi..
dalam tgh malam tu die ajak bincang prob kami nih..
die luah semua yang die tak puas hati..
aku nak selit pon die cakap biar die habiskan dulu semua nye..
kekekekke
banyak gak yang kami citer and luahkan..
aku nak naek ngamok gak malam tadi tapi die cakap slowslow ngan aku..
ok then lastlast kami baek..
before tutop citer die tanye nak gado lagi tak..
grr grr grr rase nak geget je die..


p/s:: ailebyu dak gedik..

Saturday, February 27, 2010

rindu sangat.. ;(



aku rindu kau..
srius dan sangat aku maksodkan..
kau tak kan..
kau senyap je..
tah sape yang teman kau sekarang nih..
aku lak sesorang cube untuk happy kan diri dengan kawan kawan on9 aku..
nak contact kau tapi kau pon tak contact aku nak wat ape kan..
errmm..
macam ape je aku rase sekarang kau tahu tak???
rindu yang teramat..

si kecik yang sumelll..

semalam tengah lepaklepak kat hall tengok tb..
then terpandang lak si kecik nih tengah dok atas tempat letak tangan tas sofa nih..
aku ade rakan video tapi aku tatau nak uplode cane kat blog nih..
kekkeke aku kan bute IT..
so aku amek la gambar aja..




die dok sambel tido weh..
memule tu die macam dok diam je..
aku da start tengok dah..
then badan die cam goyang goyang cam die da tido..
aku tengok mate die la lelap da..
huahuahuaha..
aku try tiop tengok die bukak mate macam terkejot..




then tak lame pastu die da start goyang goyang lek..
teros lelap semulaaa..
kekekekke
lastlast da goyang goyang sambel tido dalam keadaan yang tak stabil tuh..
die teros bareng atas tempat letak tangan tuh..
sumel ajaaa si kecik tuh..
iskkk



p/s:: hurmmmmmm

Friday, February 26, 2010

mencari rakan kongsi untuk perniagaan..

ok now nak promote untuk perniagaan yang mak aku tengah jalankan..
eben aku macam ade saket hati dengan family tapi kalo tolong siket ok la kan..
bisness ni mak aku da bukak dekat terengganu and kedah..
alhamdulillah dah mule dan akan menunjukkan hasil pada masanya nanti..
bisness ni akan mendatangkan untung untuk mase akan datang dan berpanjangan..
untuk di kedah dan terengganu sudah mengikat perjanjian yang setiap keluaran akan di salurkan kepada negara china kerana di sana lebey banyak yang mengunakan hasil ini..






Mak aku sedang MENCARI sesiapa yang berminat untuk menjadi SHARE PARTNER dia dalam industri perusahaan SARANG BURUNG LAYANG-LAYANG/burung walet di daerah kluang johor..Kepada sesiapa yang berminat untuk menceburkan diri dalam perusahaan ini atau ingin dapatkan maklumat dengan lebih lanjut bolehlah emailkan kepada aku,,amie_dagilos@yahoo.com.jangan risau,,anda akan dilayan..






emel akan aku cek setiap hari dan sebarang emel berkaitan hal ini akan aku rujuk terus ke bonda tercintassss..
hahahahah
aku ok serius ok..
kalau ade sesape berminat sile emel..




sekian terima kasih..
echeh..tapi betul..industri nie menjanjikan pulangan yg lumayan..jd tnggu apa lg..

kepulangan yang mungkin tak pernah di nantikan..

sedey je ayat post..
huhuhuh
semalam balek tanpe di jemput tanpe di nanti dan tanpe di rai..
tape lah nak buat macam mane kna..
tanak la citer sedey dah..


semalam tiket bas jam 5.3opm..
naek bas konsertium dekat medan gopeng ipoh perak..
dalam bas dudok sit single lagi..
kesejukan wehh aku dalam bas tuh..
dah pakai sweater pon aku agak kegelisahan dalam tuh di sebabkan kesejukkan..
macam ape je rase..
dah tutop ekon tapi ekon tu still kuar lagi..
aku agak tempat aku punye ekon cam rusak lah..


sampai kat hentian rawang ade budak soh benti coz nak turon kat situ ade yang amek..
tetibe ade mamat india ni turon gak..
mybe die fikir bas tu benti nak bagi org pegi toilet kot..
yang die pon tak reti lah nak turon tu bagitau dulu kat pakcik bas..
elok je die turon bas jalan..
da separoh jalan bas tu gerak dari hentian rawang baru kawan die bgtau pakcik tu yang die turon coz nak g toilet..
adoiyaii kawan die ponggg..
ape la salah nye time pakcik tu gerak bas sebelum kuar dari hentian tu da bgtau yang die tu turon nak pei toilet..
dah separoh jalan memang tak dapat la kan nak soh U balek ke ape..
kesian gak lah kat budak tuh..
iskkk


then sampai pudu ikot member aku pergi uKm ade bola..
ikot aja lah kan eveb da ngtok tahap giler babeng..
masok kete teros lelap jap..
muahahah
dah tengok bola pergi makan jap..
sambel tu kacau ade baby tuh kembar..
yang amek kami tuh abg ipar kawan aku..
die bawak kaka die..
kaka die lak bawak si kecik kembar tuh..
sumel aja..
sorang nanges sorang melalak..
tapi yang sorang tuh demam sian die..
kat meja makan dok kacau die wat muke la,tarek bantal musok die la..
kekekkek
then time nak balek kat dalam kete aku tido lagi dan lagi dan lagi..


bangon nih teros adap kapet jap then ni adap lappy..
iskkk kehidupan tak menentu.
petang kang nak pergi umah kawan aku lah..
nak kuar tapi poket kusongtahap gaban..
tata ollssss..


p/s:: sory dak gedik

tag dari si adekkkk..

hoihhhh da lame tak kene tag..
kekeke..
cam malas nak buat tapi eniting po u adekkk..
heheheh..
dakni try gak buat eben kemalasan melanda..

ADAKAH ANDA RASA ANDA HOT??
-hot???ermm agak la jugek kan..kan ramai yang jeles tgk kebahagiaan aku sekarang..wkakaka!!!


UPLOAD WALLPAPER PC/LAPTOP YG ANDA SDG GUNAKAN SEKARANG..
-errr perlu eh??huhuhuh..sory pic agak senget.kekeke


CERITA PASAL GAMBAR…
-takan tak reti bace beb???lalalala

BILA KALI TERAKHIR ANDA MAKAN PIZZA…
-makan pizza???da lame kot..tah biler tah..dakni tak minat pizza sangat pon ekceli..

LAGU TERAKHIR ANDA DENGAR…
-sempurna..nyayikan po dak gedik time dakni kat stadium uKm tadi..kekeek

APE YANG ANDA TENGAH BUAT SELAIN MENYELESAIKAN TAG INI???
-tade buat pape pongg..iskkk..kene tido coz rase cam da lame tak rehat..HAHA

SELAIN DARIPADA NAMA SENDIRI ANDA DI PANGGIL NAMA APE??
-dak ngada ;p,syggg ;p,gedik ;p,bubu ;p,kiut ;p,adik ;p, ape tah lg.banyak sangat..HAHA ;p

tag lagi 8 orang...
-sape tah..huhuhuh..tatau nak tag sape..tak terpk sesape pom time nih..

BERIKAN 5 YANG ANDA TAU TENTANG ORG YG MENTAG ANDA...
-adek yg gedik,salu on9 je keje..

PERSAMAAN ANTARA KAMBING DAN LEMBU...
-ape eh..hahh,,duadua minatang..kekkeke

PERASAAN ANDA TAG INI??
-tak paham soalan..iskkk

ADAKAH ANDA TAU SI RAZMAN ITU SENGAL???
-razman mane la plak nih..iskkk

GAY OR LESS???
-less btter than gay!!!hauhauhauha..ke aku salah paham soalan nih..tye pasal pendapat gay ngan less kan??huhuhuh

                                 
                                      

da buat tag nih ley dapat antare tag atas ni tak??kekeke

p/s:: mishhh my gedikk..hukk..siyumsiyumm


Tuesday, February 23, 2010

2 hari exam yangggg................

semalam start exam jam 12.oopm..
start dengan paper TI (tamadun islam)..
ok la gak..
a bit susah tapi part esei aku agak kompiden..
isk amie ko jangan kompiden sangat..
kang banyak salah abes keciwa sampai terdudok..
kekekeke
soalan tamadun islam untuk partA dan partB agak susah..
bukan agak susah ekceli nye kan..
memang susah kot bagi aku..
aku try tanye orang laen pon dorang cakap susah..
partC naseb baek aku agak membace yang dekat piagam madinah tu semua..
kalau tak abes aku taley jawab semua..
huhuuhuh






untuk harini aku paper CITE (communication in an IT environment)
ade 3 pasrt gak..
partA jawab soalan yang blank ques..
ala yang isi tempat kosong tuh la..
aku sukeeee jawab di situ eben aku agak keliru dengan beberape soalan..
aku still dapat jawab dengan jayanyaa..
then partB lak soalan sruktur..
yang die bagi tajok kite terangkan la ape bagai tu kan..
kat situ pon aku sukeeee jawab..
ouh naseb baek aku hafal yang bab development paragraph tuh..
kalau tak hilang suda mark 9 macam itu aja..
alhamdulillah aku boley jawab dengan tenang..
partC lak soalan objective..
kat situ ade 1o soalan dan aku agak keliru dekat beberape soalan..
tapi aku maseh mampu ucap alhamdulillah coz aku jugak dapat jawab bahagian tuh dengan tenang..






nampak nye semua yang berlaku kat blog ke kat ape ke dah tak ganggu fikiran aku..
aku dah maken ok dan ok dan ok..
even maseh ade anony kat komen tuh aku still boley tersenyum membace..
aku rase macam lantak kau lah nak buat ape..
aku da malas nak layan..
so mybe itu sebab aku dah maken tenang dengan hidop aku...
esok nak menempuh lagi 1 paper dan lusa lagi 1 paper..
semua nye lagi 2 paper lalu aku sudah boley menghappykan diri sebentar..







po dak gedik mekasey sebab anda yang telah mendengar dakni membace dan menghafal..
sanggop kol memalam dengar dakni bace buku,hafal note then soh ulangulang bace lagi then tanye lagi sampai dakni berjaye hafal..
mekasey again..
ilysm dear.. :)





p/s::moga paper untuk exam hari esok dan lusa aku maseh lagi tenang dan gembira untuk menjawab..
aminnnn..

Monday, February 22, 2010

orang BODOH bermasalah cari pasal

kalau kau rase kau bagos sangat,,
hidop ko tu da di jamin masok syurga ngan care kau HORMAT org,,
kau da cukop baekkk nak bagi nasehat kat aku eben kau tatau pape masalah,,
tolong tayah sebot name aku lagi..
orang hentam aku kat situ aku diam..
sokey aku sabar ngan care dorang hentam aku..
tapi biler kau da cakap yang aku ni memalukan,,
aku ni tak reti nak hormat orang,,
aku ni tak padan dengan umor aku,,
aku blablabla lagi,,
TOLONG TAYAH AMEK CAMPOR LAGI HAL AKU
coz babi macam kau memang pundek buat aku rase nak bunoh kau..






kau tatau pape pon ape yang jadi,,
kau tak tahu hal ni dari awal,,
kau tatau pon ape budak tu cakap pasal aku,,
kau tatau pape pon ape budak tu kutok aku,,
TOLONG TAYAH TUNJOK KAU HEBAT


aku pon tatau ape masalah ape punce ape sebab yang dorang nak memarah aku cakap aku macam macam tapi aku diam..
aku just balas siketsiket DAN tapis bahase aku..
aleyhaleyh aku kene jugak kan..
kau harapkan aku buat ape biler orang hentam aku???
cakap trime kasey..

laen kali cakap la lagi eh babi???
macam tu kau nak aku balas???
hah???

kau fikir aku ni ape?
manusie yang berhati dan berakal robot???






wei babi bangsat..
kalau kau kene macam aku kan aku tatau la ape pulak aku buat kan..
kau yang tade kene mengene dalam hal ni pon kau dok SEBOK nak masok campor..
ape lagi kalau hal ni memang hal kau..
rase nye kau bukan buat macam aku buat aite???
aku dah kire dok diam je tuh..
aku balas siket pon kene terok..


kau tak rase macam kau tu orang yang SUKE NAK JATOHKAN orang ke???
kau nak cakap pasal islam dengan aku..

tapi care kau cakap tu tade pon menunjukkan yang kau tahu pape pasal islam..
yang kau tahu nak masok campor hal orang then blame on orang yang tatau pape tetibe jadi mangse..
tetibe nak jadi HAKIM yang dudok kat kusi atas tu then jatohkan hukuman..


pasal aku panggil 'die' baby tuh kan..
aku rase nak je jawab kat kau,,
SUKEHATI AKU LAH..
tapi kan kau tuh orang yang ala ala TERHORMAT
so aku try la jawab bebaek kan..
aku panggil die baby ke syg ke makcik ke ape ke,,
ape kene mengena pulak dengan kau???
die tade pon nak marah aku..

die tade pulak nak cakap 'eh ko ni tak hormat aku la'
tade pongggggggggggg!!!
yang kau sebok kenape??
ouh lupe kau orang yang penoh KEHORMATAN

kalau macam tu umor kau berape eh???
4o???olololo kesiannn..
kau ade orang panggil nenek tak???
makcik ke kan..
nak panggil kau please..
kau kan dah tua dan nak diHORMATKAN






tapi aku ade satu la soalan kan..
apsal kat dalam tu korang panggil LAPIS???
lapis tu capriz kan???

adakah korang fikir cpriz itu adalah capri???
eh tolongggggggg sikett..

aku lagi mude..
aku agak capriz tu yang cari pasal ngan korang tapi korang ingat itu aku..
so no matter la korang punye pangai sume macam babi kann???
selidik dulu la mangkok tak gune..
idop aku tak suke la nak kacau hidop orang..
aku tak suke pon nak amek port kat orang yang BODOH macam korang..
tapi kalau dorang dah melampau tu dah laen la palk kan..
hidop makan sumpah maki hamun orang laen tak elok wehh..
fikir la leklok keh???
tayah jadi manusie yang hipokrit dan tak sedar dirik..


p/s::tolong tayah ganggu hidop aku lagi.blahhh

Sunday, February 21, 2010

exam untuk mid sem suda hampirrr..

sekarang dah sem4 then next sem dah sem5..
sekarang pon dah masok pertengahan sem4..
tajok macam ape je mid sem nye exam dah hanpir..
bukan dah hampir..
memang dah hampir pong..
esok aja suda start paper..
hahahaha
now aku tak stadi pape lagi..
adoiyai pemalas nye aih..






esok isnin sampai hari khamis ade aper..
ade 4 paper ekceli so 4 hari sehari 1 paper aja lah..
ok la camtu tade la memberatkan otak aku nih..
semua paper akan start jam 12.oopm sampai 2.oopm..
tengahari weii..
taim otak tengah nak kemalasan la die buat jadual kan..
tapi ok la gak kan..
bangon pagi tu still boley stadi dan cube menghafal lagi ape yang ade lam buku..
just untuk paper hari khamis tu sesat pagi..
jam 9.ooam sampai 11.ooam paper tuh..
so lepas tu da boley balek..
harapharap duet masok awal kali nih..






ouh yaa,,ekceli kan sebenanye sem4 ni subject ade 6..
IDC   (introduction to data communication)
IMA   (interactive multimedia authoring)
VB    (programming language2 visual basic)
TI      (tamadun islam)
CITE  (communication in an IT environment)
MPM (multimedia project managment)
tapi yang ade exam 3 subject aja..
untuk mid sem ni exam 4 subject..
IDC,VB,CITE n TI..
VB tu biler final exam tade dah..
untuk yang lg tuh memang 1oo% maen ngan project besa aja..




jangan meniru dalam dewan exam!!!hahahaha


so dak gedik,,
siler la eh jalankan tggjawab anda sabagai pembantu peribadi..
hahahaha..


p/s:: wish me luck pls semuaa..

Saturday, February 20, 2010

blog buat masalahhhhh!!!!

harini kebosanan yang tahap gaban giler babaeng punye..
layan citer hantu sampai 2 citer..
then da abes tuh g bantai cuci motor lak..
dak gedik sampai cakap aku jage betol kat motor iteww..
opkos la kan..
tu je gadjet aku yang ade..
huuhuhu


eh nak cakap pasal blog sebenarnye..
blog aku buat masalah tadi..
bukan tadi je la pong tapi now pon same..
abes da aku punye side bar tu ape je jadi..
semua suda ilang..
ni la gatal tangan lagi kan amie..
iskk iskkk iskkkkk..
sekali dengan nuffnang aku ilang..
so kene la aku masok lek nuff tuh..
yang coding tuh..
sangat macam syialll..
even hidup aku selame 3 tahun ni belajar gune coding kan aku tetap tak suke maen coding weii..
huhuhuhu
tengok la nuff yang dekat post tade pon..
aku pening lak nak cari coding die nak letak kat mane..
adeiyaiii..


ni da edit siketsiket ok la nampak nye..
kalau korang ade masalah dengan blog aku gtau eh..
mahap sesangat yah semua..


p/s:: cepat la balekkk dak gedik!!!!!!!!!!!!

Friday, February 19, 2010

ade aku pdulik ke???

kat blog sorang ni cet box die aku kene hentam..
blog orang KAPET..
kat komen die pon aku ade gak lah..
cakap tak suke aku coz.....yang aku pon tatau nape..
and aku agak budak yang hentam aku tuh budak kapet gak..
ade la sekor due kot aku tak pasti..
tapi aku agak sorang je senanye tapi gune banyak name..
sebek cet box tu taley cam iP add ko weh..
kalo tak siap ko..


sebelum pape tolong rawat hati kau




aku tatau la ko bukak ke tak blog aku..
tapi aku rase ko bukak kan pengecut???
sebab tu kau tahu ektibiti aku..
sebab tu kau tahu aku gedik aite???
hahahahaa..
nampak sangat ko addic kat aku kan???


meh aku nak cakap siket eh kau yang berhati busuk taley tengok orang senang..
ade aku kesah ke kalau kau tak SUKE aku???
kau awek aku kah?
kau yang bagi aku makan kah?

kau 1 rumah dengan aku kah?
kau kawan terbaek aku kah?
DAN
kau ni aku kenal ke eh???
kau tu kenal aku kah?
ok kau nak cakap aku gedil kat blog orang tuh..
orang tu tak kesah pon tak silap aku..
dan awek aku tahu aku menggedik dengan die..
dan awek aku tahu aku menggedik dengan sape kat blog orang iteww..
dan mereka yang aku GEDIKKAN itu tahu aku sape..
kau tu kenape?
jeles kah aku tak meggedik dengan ko?

asal yang marah sangat?
kau tu balak dorang kah???
weh since aku kenal ngan dorang memang pangai aku camtu..
ekceli aku tak la gedik sangat tapi mybe sebab dorang layan aku
DAN kau jeles kan???
atau kau jeles sebab aku kat kapet ala ala pemes???
awek kau terpikat dengan aku eh???
eh eh aku tatau kau laki ke pompuan..
kalau pompaun mybe kau ni penah aku maenkan kottttt..
or kalau kau lelaki aku penah rampas awek kau kan?
hahahaha tolong lah wei..
kalau kau nak cari pasal dengan aku gune identiti kau yang sebenarnye..
kau gune lah nick kau yang tak mempemeskan diri kau tuh..
ni cari pasal dengan aku gune GUEST..
ape barang wei kanakkanak tak cukop umor???
DAN aku tak puas hati kau cakap aku menyamar dekat koen orang itew..
weiweiwei makhluk tak gune..
aku bukan macam kau lah nak menyamar ape bagai..
aku kalau nak komen orang gune identiti aku..
yang dairet LINK ke blog aku nih..
ape masalah nak nyamar wei???
aku da cukop rase name aku ni sedap..
kau je yang tak reti nak hargai name mak bapak bagi pai gune ANONY kannn..
kau nak cakap pasal aku gune name BUBU..
wei SUKAHATI aku lah kan..
blog aku hidop aku dan care aku..
kalau kau tak suke ade aku kesah?cakcakcak hahahahah


so please eh anony ke guest ke cari pasei ke wat eber lah..
kalau nak cari pasal dengan aku siler ikot list nih..
-gune lah name betol kau yang busuk tuh
-pastikan kau kenal aku before bercakap tentang aku
-pastikan kau bagi aku makan kalau kau nak aku amek kesah
-bagi jelah tahu nick kau kat kapet tuh yang bawak syial kat kau sampai kau jeles akt aku sebab kau tak    pemes macam aku
-pastikan kau bercakap ikot umor kau.tu pon kalau kau da besar.aku still agak umor aku tak mimpi indah lagi aite atau kau tak kluar darah lagi


aku post ni saje nak pemeskan kau yang tak pemes tuh..
siyes cet kat kapet mengajar aku untuk TIDAK same sekali melayan permintaan untuk bergadoh yang akan membuat kau naek kat kapet dengan care busuk..
moderator kat kapet pon ramai yang  mengajar aku supaye TIDAK melayan makhluk BUSUK hati macam korang yang jeles akan kesenangan orang laen..
itu je untuk kau..
tolong jadi diri sendiri sebab untuk ade hati yang busuk sangat senang untuk jatuh kene laggar lari..


da berani kenalkan kau sape baru tegor aku sebab start dari post ni aku memang takan layan kau lagi dekat memane biler kau cube nak cari pasal dengan aku..
aku dah melepasi umor yang membenarkan aku masok club,balek lewat malam dan apeape lagi..
so aku tade mase nak melayan dan menghabeskan waktu untuk orang BODOH macam kau ya budak kecik belum cukop umor..


tak salah kalau kau cube untuk jadi seorang yang baek hati dan mudah mintak mahap


p/s::: aku sentiase ikot nasehat dak gedik aku yang sememangnye gedik..hahahah mushhh!!!!

Wednesday, February 17, 2010

lagilagilagiDANlagi

bosan..
tu je aku ley cakap untuk malam ni dan harini..
malam tadi tido jam 4.3o siapkan kiosk yang haram tuh..
then pagi bangon da cam syial ngantok..
sampai je kolej teros masok kelas then present..
presentpresent dah kene rijekk..
so kene la buat balek kan..
khames minggu depan hantar lah..
hope ok je yang akan di hantar kali nih..
dalam kelas yang last aku da tertido da..
slambek je aku tido dalam kelas..
mate da taley nak tahan da time tuh nak bukak..


jam 3.3opm ingat biler da balek nak la tido kan..
tapi taley lak nak lelap mate nih coz batok yang teramat sangat time tuh..
ape tah batok ni datang time aku nak tido je..
seksa tahu tak batok???
before balek umah tu dari kolej pegi teman member pegi bank then pegi pejabat pos bayar bil air kot tuh..

tah aku pon tatau la..
yang aku tahu tipa bulan bayar 3o kat tukang jage duet umah.


dalam jam 6 pegi joging at taman polo ngan lagi 4 orang dak umah..
ramai gak sekarang ni kat taman polo..
sampai jam 7 kami benti joging then lepak jam dalam 10minit tu balek..
balek je teros bukak lappy then tunggu turn untuk mandi..
yang nak mandi tu yang agak kemalasn kan..
salu nye kalau da lepas berpeluh ni tido teros pon sodap..
hauahuahuah pengotor


now da bosan yang teramat sangat coz tatau nak buat ape dah..
dak gedik pon rase nye da tanak kontek aku kot..
senyap je..
tadi pon off9 ym teros je tanpe bagitau..
biarlah kan da die nak off camtu je..
malas ar nak pk..
mybe die tak paham yang aku tensyen kat sini,banyak masalah dan banyak yang buat aku rase tak puas hati..
nak biar aku???
ermmmm,,fine aja lah kan..


harini ingat nak tido awal coz nak tebos yang semalam tido bape jam aja tuh..
huhuhuhu..
esok ade quiz lak kat kelas visual basic..
rase macam tade mood nak buat pape sekarang..
keh la..
salam semua..
sory da jarang update..
sehari skali je update..
mase tak banyak la nak update..
then asek penat je nak rehatkan otak dan diri..
slambek abai blog tersayang nih..
kekekeke.
naitttttttttttttttt.......................

p/s:: sorry dak gedik..

Tuesday, February 16, 2010

ABCpet shop.-untuk pencinta binatang-

tadi bosan giler dok umah..
memule tengok DVD..
tengok la citer hantu..
pinjam kat orang umah sebelah..
pk citer hantu seram..
cover citer macam ape je..
aleyhaleyhh tengok cam pundekkkkkk dohh..
hahahaaha..
kelakar ade lah abes tergelakgelak kami 1 umah..
then tengok citer ku tunggu janda mu lak..
lagi macam ape je citer iteww..


lastlast da bosan tahap gaban kuar la nak pegi ABCpet shop..
dekat pekan kat ipoh tepi traffic light..
macammacam ade kat situ..
kebanyakan haiwan ade..
best lak kan sampai rase tanak balek..
hahahaha..
kat situ macammacam ade jual..
binatang,segale jenis ubat dan makan,cage dan laenlaen lah..
sempat gak tengok dorang bagi ular makan..
dorang bagi anak tikus yang tak bukak mate lagi pon..
sobsobsss kesian die..
lahir je teros masok mulot ular..


tanak la citer panjang..
ni ade siket pic yang aku amek..
mahap kalau pic tak clear sangat..


ni sugar glider.kat situ jual rm35o..antare bebanyak kedai aku tgk kedai ni 
je sugar glider die tak tido.ektib aja.kekekek


kucen ni po display aja aku rase.gumukkkk sangat!!!grrr






ni palen sumel wehh.anjeng nih.kekekek






ni meoww utk di jual.rm7oo.sumel + manje.sian die sesekor aja.huhuhuh


ni ular.ade bnayak lagiii


ape tah name jadah ni.macam kurekure tuh..


ni tatau ape name die.huhuhuh


dan ini sumelll.hahahhaa.die baek.ade lg sekor.yg tu tatau nak amek pic cane coz
ektiv sangat..

ni je antare pic yang aku sempat amek.huhuhuhuh.sume lam kedai ni sume sumelllllll..

p/s:: lebyuuuu dak gedikk.kikikiki

Monday, February 15, 2010

kehidupan sepanjang hari..

harini hidup agak membosankan..
pagi bangon cam biase lah..
jam 5pm kemas baju mandi semua nak balek ipoh..
tergesagesa sampai pudu pergi kuanter konsertium dulu coz aku memang suke naek bas tu je..

tanye tiket pergi ipoh jam bape ade..

die cakap 6.30pm..
padahal taim tu da jam 6.35pm..
die cakap cepat coz bas nak jalan dah..
aku pon berlari pergi kat bas..
naek je dapat single sit..
ok la aku memang suke single sit..
1 line 3 sit..
1 sit single 1 lagi sit dabel..



yang sebelah aku bangla datang cari cerok dunie mane tah..
ni aku nak marah nih..
ade 4 ekor bangla tuh..
yang dok belakang aku tak heran lah kan..
ni yang dok kat dabel sit tepi aku..
da lah bercakap macam syial punye kuat..
then boleyyyy pulak minom arak kat lam bas tu kan..
minom arak ok
korang tau jela kalau bau arak kuat die nyaketkan hidong+macam syial bau..
siap kuarkan gelas kace dan ais tu taley tahan..
aku dah tak senang dudok dah coz aku benci bau arak
tatau la cane orang yang minom ley tahan.mesti idong dorang ade prob
da tak tahan aku letak la minyak angin kat idong..
ok tape lah then tu kan..
lepas tu boley pulakkk kuarkan makanan wehh..
kalau makan yang ringan ke aku tak kesah sangat..
ni makan yang berat!!!
nasi laok ayam kari tak silap aku..
perghhh bau die 1 bas aku agak..
makan da lah gune tangan..
korang dapat bayang tak cane dorang basoh tangan tu after makan???
ni jawapan die..
dorang tak basoh ok..
juz jilat tangan dorang then lap kat sit yang depan dorang..
korang tak rase macam euwwwwwww sangat..
pengotor+pengemis+pape je lah!!!
dorang pk bas tu restoren ke ape?kedai mamak???
tu baru pergi ipoh..
kalau pergi johor tah ape lagi dorang bawak kan..




then maxsis lak..
ni lagi 1 hal yang agak buat aku fade up..
apsal eh line kaxsis malam ni macam ape je???
padahal cNy semalam..
ape hal pulak malam ni yang kene effect???
aku nak kol teksi amek aku pon taley!!!
sebek aku jalanjalan jumpe ade 1 teksi nih..
patot dapat rm8 je tapi die amek rm1o..
tape la asal aku dapat balek..
sampai umah teros masok toilet membuang..
ahhahahaah saket perot masey tak ok lagi..




naek atas tengok kat bilik sebelah ade Big Apple..
nyumnyumm..
tp as usual la kan..
semangat je nak makan..
padahal makan 1 je teros muak..
alalallala..

 
 

now lepaklepak sambel tunggu meset dari sesape masok..
maxsis lambat betol nak baekk nyee..
isk isk iskk..
esok mule bz..
nak setelkan kiosk aku yang tergendala tuh..
k tata ollss..
penat suda..
salammmmmmmmmmmmm..

p/s::mushhhhhhhhh

ipoh nantikan akuu!!!

awayyy to Ipoh Perak untuk sambong satdi lagi setelah bercuti selama 3 hari dari jumaat hari tu..
tataaa ollsssss..
heheheh
p/s:: mushhh

Sunday, February 14, 2010

for dak gedikk..

u,,sume pic ni po u..
tatau nak cakap ape tapi kat meset i da cakap..
hahahaha..
hope u paham ngan tengok semua pic nih..
keh dear..













p/s::hihihihihihihih

valentine days vs kenduri khatan..







ade beza tak dua tajok di atas?
mesti la ade kan..
valentine day tade pon dalam hal yang berkaetan ngan islam..
khatan tu plak kan di wajibkan..
so kenduri khatan untuk adek sepupu aku telah di adakan pada hari yang jatoh pada valentine day..
seperti korang tahu mesti la aku balek kampong kan..
hadirkan dirik pada kenduri tuh..
tade maknenye nak sampbot valentine day..
errr hahahaha


merepek dah nih..
semalam bertolak lek kampong jam 8pm..
aku ingatkan petang..
tape la malam pon..
before balek pergi singgah makan dulu..
masengmaseng lapa je kan..
sampai je kat kampong teros tuka baju dan lapor drik kat belakang umah..
lapor dirik untuk basoh pinggan la kan..
huhuhuhuh
basoh ngan abg sepupu aku..
abes tu lepak kat luar uamh dan bawah khemah..
seronok even 4 orang aja..
termasok kakak aku sambel makan bakso..
first time makan bakso
da lame tak lepak camtu..
gelakgelakk dan citer yang mengarot je..


before masok tido kolingkolnig ngan dak gedikkk..
1 years sudaaaa..
hikhikkk..
thanks dak gedik tahan ngan i..
lelebyu much ok..
pomis tak wat hal..


pagipagi tu kene ganggu tido an kuh..
dorang semua kejot soh bangon..
mybe khidmat tulang 4 kerat aku di perlukan..
ok la aku bangon untuk membantu..
melapor diri kat dapor tolong kacau pape yang patot..
bese la aku suke bab kacau kat dapor yang besa nih..
gune kayu kacau yang panjang tuh..
ape ke tah name..
hahaha
then da abes lapor dirik kat tempat cuci pinggan lak..
ngan kakak n laki die..
kami bertungkus lumus membersihkan pinggan yang ade..
da jadi macam catering bahagian pinggan dah..
tapi seronok..


kat situ bermule lah kesaketan aku..
start dengan saket perot dan membawe kepada rase nak muntah..
aku ilek jap..
letak minyak angin dan dudok je..
dah kepale plak buat hal kan..
aku start saket kepale lak..
kat situ aku da taley tahan..
aku masok bilik cube untuk lelap tapi taley..
tapi cube gak..
cube,cube,cube dan cube..
akhernye aku terlelap gak..
tapi kejap je..
tape la kan..
jadi la asal aku lelap dari tak lelap langsong tahan saket nih..


now da sampai kat gombak..
ouh aku sangat penin pk pasal kioskk..
tak senang hidop aku selagi mende tu tak siap..
now nak mandi jap then rehat..
keh tata olls..


p/s:: mushhh yu dak gedikk..hikk

Saturday, February 13, 2010

tentang hari ini....

hari ni bangon jam 1oam..
ekceli bukan 1o kot..
jam 6 dah di kejot oleh mum tok bangon..
die tanye nak balek kampung ngan die tak..
aku cakap tanak..
ok then..
die kejot lg jam 8am kot..
aku cakap tanak gak..
dalam jam 1o die kejot lg aku cakap tanak gak..
die bagi rm2o tok blanje..
but mybe ptang kang aku ikot akak ngan abg aku lek..
iskkk kene gak balek..
hahahaha terpakse kot


bukak mate aku da on9..
tatau nak buat ape aku soh dak gedik on9 gak..
so berYM ngan die aja lah..
sambel ni aku tengah tengok kucen aku si paktam n memey maen charger lappy aku kat bawah nih..
kalau kene kejutan letrik dakni tak tggung ya kucenkucen..
hahahahahha..
dorang maken notty dan ngada..
nak tido atas yang empuk aja..
biler angkat je marah..
bukna marah ape la..
bunyikbunyik aja..
nak maen..


semalam memey maen fon aku weiii..
die bawak fon aku sampai ke mane tah..
then mak aku amek la fon tu bg kat aku..
dak memey marah je..
jalanjalan then sampai kat mak aku die geget..
hauhauhua
aku cakap uik memey marah nye..
die naek atas lappy aku nak tido..
ciskek betol..
hahahaha..


ok la..
nanti sambong lagi..
petang kang nak lek kampong..
ade kenduri kate nye..
tah aku pon tatau..
cam malas nak amek tahu..
still marah + trase + sume lah..
salam..

Friday, February 12, 2010

saket hatiiiiii saket sekaliiiiiii.......................


arghhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!
kenape susah sangat nak paham ape aku nak???
bape kali aje aku mintak tolong dalam hidop aku nih???
aku bukan tak bayar balek..
aku just nak pinjam je..


kalau pasal kawan kau tuh cepat aje kau tolong..
kawan kau mintak tolong bayarkan hutang die yang beribu ribu tu pon kau sanggop..
padahal kau baru kenal die tak sampai setahun pon..
kau sanggop pergi kedah sematemate dari kuala lumpur nih..
kau sanggop ok!!!
padahal aku belajar kat perak..
dalam otw kau nak pergi kedah tuh kau lalu kat perak..
lalu ok paham tak!!!
kau lagsong tak terfikir nak singgah jenguk aku kan???
tiap hari tiap mase kau kol die..
kau maen meset ngan die..
kau ber3G ngan die..
tapi biler aku miskol kau boley lak tak kol balek kan..


kau paham tak aku saket hati biler kau bergayot dengan kawan kau depan aku???
biler kau bermeset ngan kawan kau tuh aku saket hati tau tak???
aku rase macam kau lagi pentingkan die dari aku nih..
kawan kau demam kau tau macam ape je..
siap kol tanye dah makan ubat ke belom ke ape blablabla..
tapi kalau aku saket???
kau rase kau tahu tak???
tak kan coz kau tak penah amek tahu pasal aku..
aku menanges ade ke kau tahu???
tapi kau sibok bagi nasehat kat kawan kau tuh..



kau nak tahu tak??
sumpah kalau aku dapat tahu kawan kau tuh tipu kau,,

memang aku pergi kedah tuh cari die..
tak gune punye orang..
kau pon tolong lah tak payah nak saiko sangat dengan kawan..
sebab kalau pape jadi kat kau di sebabkan kawan kau tuh memang terok aku kejekan die..



p/s : lebyu dak gedik..sangattt