Tuesday, February 2, 2010

kioskkk..



before aku membebel kan,,
nak tanye korang tahu tak ape tu kiosk???
penah tak nampak kiosk ni kat memane?

korang rase kiosk ni susah tak nak hasilkan???


ok,,
kiosk ni sebenarnye mesin yang memberi maklumat atau penerangan kat seseorang tentang sesuatu..
mybe korang penah pegi lowyat?lrt?kLcc?
kat tempat awam mesti akan ade mende nih..
macam kat lowyat,korang akan touch kat skrin tentang ape korang nak tahu..
macam barang HP kat tingkat berape..
penah tak usek mende alah nih???


sekarang aku dah kene start buat mende alah ni..
kene buat kiosk yang bertajuk eyes of ipoh..
aku tak pening sangat nak cari isi die coz semua ley cari dalam tenet aja..
tapi aku penin bab nak buat die..
even aku adalah student multimedia,,
tapi sumpah aku tak terfikir kene buat mende nih!!!
aku macam blur secara tibetibe biler sir cakap tadi yang kami juz ade mase lagi 18hari untuk buat jadah tuh!!!
sobsobsobss..


tu bukan lah mende pertama dan terakhir yang merunsingkan aku..
after buat mende tu kami kene buat resume..
mesti akan ade yang bercakap
"alaa resume pon tatau nak buat ke"
"resume bukan susah pon nak buat"
ok aku tahu itu..
senang aja nak buat kalau setakat taep kan..
tapi korang tahu aku kene buat macam mane???
resume yang bersifat gamming..
macam sebelum sampai ke resume aku korang kene maen game yang aku buat..
contoh nye macam aku buat game super mario..
korang kene complete kan 1 level untuk bace resume aku..
korang penah terfikir nak buat camtu tak resume korang???
aku pon tapena terfikir..

dan aku rase kalau aku dapat hasilkan mende ni kompem ip aku try mintak keje kat tempat yang mementingkan multimedia punye keje,susah tok dorang tolak..
ekkekeke

p/s: kepale macam nak pecah suda..

3 comments:

Anonymous said...

Peh , awekk . . Haha . . M0bid p0m xau ki0k 2 pe

amie said...

kak mobiddddddddd santekkk..
mish mishh..kekeke
kat qlate tade ke kak?

sya ar said...

waaa..bejaye ke tak wat resume tu?
canggih manggih.
hakkss