Tuesday, February 9, 2010

astro @15..

sebelum pape nak tanye korang tahu tak channel nih???
mustahil la tatau kalo yang umah ade astro kan..

ok kalo korang tahu korang penat cet tak???
untuk yang tatau ni channel ape meh nak citer..





channel nih adalah channel yang pertame menyiarkan saluran tv interactive..
ade 3 bahagian ke 4 bahagian channel nih..
yang tepi kanan adalah tempat untuk cetting..
belah atas kiri tv yang menyiarkan citer atau konsert atau lagu atau pape lagi..
kiri bawah tempat eklan pape tentang channel tuh like macam mane nak cet..
atas skali ade tempat kecik yang khas untuk eklan laen..
channel ni dah menang anugrah kat luar negara sbb interactive die la kan..


ramai yang cet kat channel ni sbb antare banyakbanyak channel yang menyediakan saluran untuk cet channel ni paleng menarik dan ok lah..
lagi murah antare yang laen walaupon die antare yang terbaekk wokk..
yang cet kat channel ni mcmmcm umor dari kecik sampai ke tua..
tapi paleng banyak yang mudes remajes la kan..
waktu balek sekolah menengah paleng akan ramai channel ni di serbu..
ouh sebelum lupe channel ni di panggel KAPET..


kat situ korang ley kuakan gambar saiz kecik atau besa sebesa alam..
korang ley kenalkenal dan bertuka no tepon tapi kene pvt la..
sekarang rasenye tatau boley ke tak lagi
korang ley kapelkapel...
ley gadogado dan saon menyaon..
ley lepas tensyen biler ade prob keje or belajar..
ley maki awek atau balak biler gado ke pape je lah..
tapi semua nye di jage dan di kawal oleh moderator yang berwawasan wahhhhahah
kire ayat yang kesat pic yang tututtt semua tak lepas lah..


moderator kat KAPET ni ok lah..
mesra pelanggan dan baekk hati gagagag
korang cet aja eben tade kawan kat situ..
mod sentiase akan balas meset korang..
kebiasaan nye takan terlepas meset..
tapi kat KAPET ni tade la pluang korang nak soh mod tu tlg marketkan ke ape..
macam korang bagi ayat kat mod tu,,,
"tlg marketkan nik nih"
hahh tade makne nye ok..
kat situ bukan macam tmpt cet laen yang biler korang mntk camtu mod watkan tgge or kete berhias..
kalau nak market pepandai sendiri je lah ok..
tapi srius cakap kat situ semua orang peramah..


aku salah sorang cetez kat situ yang dah lame..
tapi now sejak sambong stadi da lame tak cet coz umah sewa tade astro..
biler balek tak banyak yang aku kenal..
ade yang tego pon aku tak kenal dah coz banyak yang da tuka nik name..
bagi aku cet kat situ sangat ok eben kekadang habeskan duet wehh..
hahahaha


camner ngan korang lak?
korang salah sorang cetez kat situ ke?
ip korang cetez kat situ ape nik korang?ne tau kenal..
ape pendapat korang untuk channel tuh??


p/s : happy tok rase yu happy dear.. :)

15 comments:

Aiza said...

muahahahah... az ta knl laa channel tu.. tapi akk katmoss, jura, eme, pesal, nilautama , cikkii dll iza knl lak n iza brdendam laa ngan chattez sorang neyh.. nickname dia zaza96 (maxis) . agak2 bro knl tak dia??

amie said...

zaza96??
ouh tau tau..
itu budak qlate kan..
iskk..
tatau nak cakap ape pasal die..
hahahahha

Aiza said...

mmg kan.. sungguh baik itu budak.. sopan santun.. eh2, nickname capriz pun iza brdendam gak.. bro cap knl tak dia??

eyma said...

saye xcet kat situ..lalala:P

~Kak AZZ~ said...

umah akak takde astro la...tak tau la pasal cet2 ni... kalau ceti tu akak tau laa... ekekekeke....

ni nak bodek sapo la ni buat entry khas camni... Nak bodek bos baru piptin ke... hahaha...

riss double H said...

best ke cet kt sni?.

riss double H said...

best ke cet kt sni?.

kucinsiam said...

sahyer pun cet gak katsineh...
sajer kurang2kan kedit,br laa fon jadik ringan sket....hihihi

ermmm pakai nik missTHAIlen..

=)

ArmaniWhite said...

buang duit je kamu chat kat situ.. baik chat kat belog iols..free je..kakaka

amie said...

hahah izaa..
sopan santon la sgttt..
gagaga..
capriz??
tak kenal la..
huhuhuh

amie said...

awak tak cet kat situ dak gedikkk??
owhh..
lalalal..
geget kangg

amie said...

kak azz,,
kekekeke..
mane ade nak bodek boss piptin lahh..
tatau nak buat apee..
grrr

amie said...

riss,,
dulu best la..
sekarang da tak..
lalalal

amie said...

hahahah kucen..
situ memang tempat abeskan kedit kan..
hihiihi..
sampai ramai yang pebet cakap nak kenal then kenal baru sejam da mntk kedit..
pk kite kayes..
gagagaga

amie said...

kak namii,,
cececehhh..
macam die tak cet kat situ kannn..
hahahahah..
kompem la cet kat uolls nye kapet pree..
tp tade mod..
eh ade..
tp mod die suke nak hantam sama saye..
gagaga