Wednesday, March 31, 2010

malam yang sadis..

hahahahah tajok macam sadis sanagt..
tapi sadis la jugak bagi aku..
aku yeye aja nak jalan berblog walking kat blog korang sambel memenuhkan ruang komen..
nak komen kat post korang yang besh tuh..
tapi nak tunggu loading untuk bukak blog blog korang dah berkurun..
then aku nak komen kan,,
nak bukak je pon taley..
tade langsong tande yang  connecting with serve tuh..
ape lagi nak bukak untuk aku ruang komen..
so aku akan membantutkan walking itu ke laen hari..
maka dengan segala hormat nye aku nak offline sekarang..
kite jumpe esok kalau aku tade keje ok?
salam dan selamat malam..



p/s::aku sayang korang yang cakap aku sweet lam post INI..
huahuahuah
tak tak aku guro aja..
ilym dak gedik.. :)

antara sedey gembira dan DIA

kesempitan,
kemarahan,
kegagalan,
kekecewaan,
kekosongan,
buat aku ilang arah untuk kali nih..




kegembiraan,
keadaan,
kesenangan,
kejayaan,
kemahuan,
buat aku tenang dengan hidup aku..




dan die,,
buat aku bersemangat..
buat aku tersenyum..
bangon pagi dikejutkan dan tido malam disuroh..
penat tempat aku mengadu..
marah tempat aku melepas..
gembira tempat aku ketawa..
sedey tempat aku menanges..




terime kasih..
:)

p/s::entry mengarut..hahahahaha

Tuesday, March 30, 2010

cakuncakkk taik cicakkk

halu haluuuu semua warga blogger..
dah bape hari bersawang blog nih ngan ketiadaan aku untuk mengupdate..
bukak aja tapi tatau nak taep ape untuk di ceritakan..


eh nak tanye korang pernah pergi lubuk timah tak kat simpang pulai perak?
i guess la kat simpang pulai namenye tempat tuh..

santek jugak aku tengok tempat tuh..
otw nak sampai sejukk aja tempat die..
aku pergi beramairamai ngan naek moto haritu..
sampai sane taley nak mandi coz badan aku naek ruam ni tak menizinkan..
so tengok aja lah kawankawan aku mandi dengan gumbiranya..
tapi aku jadi photograper la kan..
opkos tu keje sambilan aku..
tapi pic aku tak uplode lagi masok lappy nih..
nanti la aku uplode then tempek kat sini..
ramai cakap banyak yang mati kat situ.sobsss


malam semalam aku pergi tournament bowling kat ipoh parade..
anjuran kolej..
best la jugak coz group aku dapat miss faizah yang sumel itu..
then sebelah lane aku group farith n puan syarida..
memang bisin tak ingat lah..
kami memang rapat..
duedue dah mcm bukan lawan tapi 1 group..
tapi sayang untuk 3 game just dapat 1o8+ aja mark kami..
so tak menang..
just tak puas hati coz banyak group maen tipu..
tape lah kalau kamu nak menang sangat..
kami just maen untuk sukesuke..


hahh untuk kesekian kalinye aku ponteng kelas lagi pagi tadi..
dah banyak kali aku ponteng kelas lab untuk multimedia autoring..
malas nak bangon di tambah dengan tak suke subject itu..
tatau nape tapi aku tak suke subject tuh..
ekceli banyak subject yang aku tak suke sem nih tapi aku terpakse harung jugak..
tade subject yang menrek perhatian aku..
ramai jugak yang cakap macam tuh..


tadi lam kelas yang terakher kene buat system database untuk visual basic..
dah semangat nak buat aleyhaleyh sampai separoh jalan ade silap..
rupenye ade yang simpan name keje database same dengan name yang aku simpan..
so biler aku dah masok lam visual basic itu die jadi laen..
teros aku malas nak buat then jadi pembantu untuk orang sebelah aja..


time nak balek hujan lebat selebatnye lah..
dari semalam lagi..
so kali ni adlaah hari kedua aku dan kawankawan redah hujan yang lebat..
sampai umah basah kuyup..
tu ponn tak serik tanak mandi..
sampai dak gedik dok pakse soh mandi baru nak mandi..


p/s::cerite kali ni tentang hari aku.maaf kalau tak best.tayah la bace eh..hehe :)

Sunday, March 28, 2010

selingan dari cikBUNBUN=LELAKI MEMANG PANDANG RUPA JE KE? PEREMPUAN, JOM SOKONG CIK BUNBUN KITE BUAT GENG.LELAKI, JOM KITE GADUH *SAMBIL ANGKAT PARANG KONTOT

first time nak berdebat nih..
macam tak setuju dengan pandangan cikBUNBUN yang sumel itewww kan..
kalau korang nak bace ape die tules bloley klik BunBun..




kat die punye blog ade macam hentam kaum lelaki tapi aku macam tak puas hati..
erkk boley ke tak puas hati dengan pandangan orang laen kat blog die?
kamonnn ni sukesuke punye citer bukan nak buat siyes pon..
ok what sesekali bedebat kat blog..


cikBunBun cakap perempuan pilih lelaki tak pentingkan rupe..
tapi lelaki tengok perempuan rupe adalah yang terpenting..
duet,kerjaya dan ilmu adalah mende yang tolak kebelakang siket lah kan..
haaaaa..


kamukamu yang berpendapat demikian,,
tak semua lelaki akan tengok rupe kalo nak pilih awek kan..
ekceli zaman sekarang ni lelaki aku agak lagi ramai yang pandang same ade perempuan tu boley bawak diri sendiri ke tak..
maksudnye perempuan tu ade kerjaye,ade harga diri,ade semua nye..
kalau perempuan tuh ade rupe tu means kelebihan..
perempuan sekarang pon ramai yang dah berkerja..
so kalau kau ade rupe pon tapi pemalas nak hadap duet lelaki aja memang tak dapekk la..


tapi kalau dapat awek cani tade yang nak lepas.HAHA

perempuan pon tak semua akan tengok ilmu,kerjaye dan duet..
ramai aja perempuan yang cari lelaki first sekali nak tengok rupe..
sebab tu ramai budak zaman sekarang banyak rosak..
tengok muke ok,care cakap ok dah boley jalan..
tapi tak tengok laki tu baek ke,ade kerje ke ape..
kalau setakat kerje tak tetap then jadi mat peon tu dah ok dah asal kau hensem..
yang mat rempit pon tengok lah mane ade yang bawak motor tade awek kat belakang..


kalau muke cani ade awek nak lepaskan tak?

cube kalau lelaki tu tade rupe tapi kerje baekk punye..
tak semesti nye perempuan akan suke..
kalau suke pon opkos yang ade udang di sebalek mee lagi ramai dari yang ekhlas..


so kesimpulan nye sekarang ni semua same aja..
lelaki ke perempuan ke semua nak mende yang same..
ade yang nak baek+tak hensem tapi harapkan mende yang laen..
ade yang nak baek+tak santek tapi harapkan mende laen jugak..
ade jugak yang nak hensem dan santek untuk kepentingan diri..
ade yang tak pentingkan semua tu pon asal epi hidop..


semua terletak kat diri memaseng untuk hidup dan cari pasangan..
kalau kau mengharap die tu perfect santek/hensem,kaye,berilmu,berkerjaya dan semua lah..
kau pergi cermin diri kau sendiri then tengok kau perfect tak untuk mengharap dapat pasangan macam tuh?
tengok macam aku..
dak gedik tak santek pon..
tapi die manesss wokkkkk..


lalalalala.mushhhhh

ade sesape tak puas hati ngan aku lak?
meh kite berdebat..
:)


p/s:::ily dak gedik..:)

asek awards je kali ni tag pulak.. :)

eh kalau korang pasan lam komen ke ape ke mesti aku akan gune smiley..
yang :) tuh la kan..
ekceli aku rase idop aku tengah happy even tak happy mane pon..
ngan kejer yang bertimbun aku gagahkan diri aku untuk gumbiraaa..
eh suda suda amie..


hahaa asek dapat awards aja kali ni aku nak jawab tag pulak..
dapat dari cik bunbun yang sumel itewww..
wehh aku bukan donkeyyy..
hohohoho
mari kite tengok ape yang die telah tag aku..


apa yang anda akan buat bila anda tahu member anda tikam belakang anda?
-ape eh.ermm.buat mcm biase aje kot.aku bukan jenis yang tunjuk sangat sbb aku just tunjuk pape aku tak puas hati kat orang yang aku percaye.tp memang akan aku lupekan teros ko dari pale aku.no more perkataan tolong untuk kau..


6 org di hati anda ?
-mak,ayah
-family
-family makcik aku
-dak gedik
-kawan yang aku syg
-kucen aku yang oweys aku rindu


anda rasa anda comel ?
-haha.tatau lah aku sumel ke tak.tu korang lah jawab sendiri..:)


single or taken ?
-opkos im single..eh eh ngamok dak gedik..haha..tentunye taken by dak gedik..:)


blog yang anda suka ?
-kamu semua punya blog..everyday aku luangkan mase aku blog walking ke blog korang.yah mane yang lam blog list tu aku akan bukak tiap hari..:)


adakah bilik anda kemas setiap hari ?
-bilik?tak la tiap hari.lam seminggu sekali je kot..atpi katel memang tiap hari..:)


lagu terakhir yang anda dengar ?
-baby by justin bieber..dak gedikkkk..:)


last text message ?
-dak gedikkk and cakap rinduuuu..:)


last phone call ?
-dak gedik last nite..:)


hari terakhir anda menangis ?
-erkk lupe dah biler aku nanges..:)


list lima faberet colour anda .
-hitam
-merah
-biru
-ceklat
-puteh


website yang paling anda suka ?
-tatau lah nak cakap.tp now selalu bukak myflowers.com coz itu cawangan client company aku..so aku kene jadikan website die rujukan even tak best website die.HAHA..:)


orang terakhir anda ber"ym" ?
-sape ehh..aku lupe la..dah lame tak berYM even aku on9 aja..:)


game yang anda paling suka ?
-chuzzle..ok siler gelakkan aku..:)


adakah anda peminat MCR ?
-MCR??erkk tak minat..:)


apa perasaan anda semasa jawab tag ni ?
-tah la.haihhhh..:)


anda rasa tag ni best ?
-tah jugakk..muahahhahaha..:)


tag lagi 10 orang .
nak tag orang ni yang lemah..sape je yang nak buat..sobsss..korang korang lah yang rajen siler buat..:)


p/s::hihihihihhi :)

Saturday, March 27, 2010

lagi untuk saye.. :)

weh dapat awards lagi lah..
kekkeke
ekceli dah dapat dah awards ni tapi kene la letak kang abes yang bagi tuh majok..
iskkk..
:)


thnks untuk azeelia nadhirah..
ingat kat dakni eh sampai bagi awards..
:)
aritu dah bagi kat orang kan..
kali ni tanak bagi sesape..
tetibe jadi tamak kan..
HAHA
keh kehh..
mekasey nyway kat yang bagi dakni awards..
kalau awards betol ni dah dapat pulohpuloh riban dah..
kekekek

p/s::suda ok.. :)

Friday, March 26, 2010

ermmmmm

kekadang aku rase aku bukan yang terbaek untuk kau..
even aku sayang giler kat kau..
kau tahu tak kekadang akan datang 1 fikirang yang akan buat aku tak percaye kau..
bukan sebab aku tak pernah percaye kau..
dah sebati pon yang aku percaye kau..
tapi kekadang akan datang jugak perasaan tuh..


dan malam tadi datang lagi perasaan tuh lam diri aku..
dah tentu untuk orang yang panas baran macam aku nih akan mengamok..
even mende tu kau buat atau tak aku tetap akan mengamok..
just kelembutan kau aje yang ley buat aku sedar diri aku balek..
biler kau meset cakap tolong jangan buat kau macam tu aku da lemah..
aku kol kau untuk dengar kau pujuk aku..
aku mengharapkan kau pujuk bukan sebab aku saje nak mengada tapi sebab aku nak kau sejukkan hati aku yang tengah panas nih..


tapi laen yang jadi..
kau cari kesalahan aku yang aku pon sendiri akan mintak maaf dekat aku..
yee aku mengaku aku salah coz pergi bergurau senda kat blog orang laen..
aku akan mintak maaf sendiri dekat kau..
tapi perlu ke kau nak sebut kesalahan aku time aku tengah tak percaye kau?
time aku tengah perlukan kau untuk pujuk aku?
logik ke kalau kau nak mengharap aku mintak maaf time aku yang tengah marah dulu?

malam tadi aku harap kau meset aku wish nite coz tu yang kau selalu buat tapi kau tak buat pon..
kau diam aja kan..
pagi ni kau kejut aku mybe kau ingat aku ade kelas..
sokey aku dah mule sejuk hati dengan sendiri nye..
then aku bangon seterus nye kau tak meset..
tape aku tunggu mybe kau tido lagi..
dah tengah hari kau still tak meset dan kol..
aku pujuk hati aku..
aku try kol kau tapi tak dapat..
duedue number kau dah off..
tape lah..


akhernye kau tahu ape aku rase?
give up coz kau tade pon try buat aku percaye kau..

thnks nyway..
:)


p/s::rindu sangat

awards lagi untuk sayeeeee!!!

yes yes yessss..
fofular la plak kan taon 201o nih..
gagagagag..
dapat 2 lagi awards..
dari cik sweet ants yang sumel..
ahaaaa kene puji coz die puji aku cute kat blog die..
hahahaha..


1 awards untuk semua followers die..
lagi 1 untuk yang terpilih dan aku adalah yang terpilih itewww..
wahhh nampak sangat aku baek kan..
ade aja yang nak bagi awards kat aku..
erkkk ok aku perasann..


suda sudaa..
mekasey eh cik sweet ants..
mumumumumumumushhh..
lalallalal..
ni untuk semua followers die..
so aku akan amek la coz aku salah sorang followers die kan..
-
-
-
dan ini

untuk yang terpilih aja..
name aku di letakkan dan aku akan amek jugak..

as usual opkos ade syarat kan kalo dah dapat awards itu..

1- Letak dalam blog anda dan link kan pemberi award ini :P
2- Macam biasa, kalau rajin pass kepada sesiapa yang anda rasa layak menerima.

tapi tanak letak name untuk yang dapat..
mereka yang followers dan mengikuti blog saye adalah yang terpilih..
so korang..
:)

p/s::sorry..


Thursday, March 25, 2010

more awards for me.. :)

x

yeayyy dapat awards lagi lah..
hekhekkk..
tak dapat awards yang bebetol yang tipu cani pon dah ok la kan..
eh tapi ni bukan tipu kan ekceli..
ni awards dalam dunia blog..

thnks untuk fie..
bagi awards untuk i dalam tahun ni untuk yang pertama nye..
baek aja kan bagi kat dakni..
siap state my name yang first skali..

ok ok suda..
kang mahu panjang lebor dok membebel..

  1. Thank & link the person that gave you the award
  2. Pass this award onto 20 10 bloggers you’ve recently discovered and think are fantastic
  3. Contact said Blogs and let them know they’ve won the award
ok ni plak senarai mereka yang dah dapat awards nih..
siler lah amek dan buat ucapan ok?
kekekek..

sekian mekaseyyy..
:)

p/s::tahniah dak gedik nak start keje 1 april nih..:)

aku datang kembali!!!!

holaaaaa kamukamu semuaaa..
setelah lame aku tak update blog yang agak bersawang nih..
eh tade la lame mane pon kan..
lam 3 hari aja pongg..


ekceli tatau aku nak update ape..
tapi nak gak update supaya blog aku yang tersayang nih tak bersawang banyak..
dak gedik pon dah bape hari tak mintak aku update blog..
die tahu aku sibuk kot bulan nih..


so setelah beberape lame aku kesibukan yang melampau sampai taley nak update blog kan..
statistik orang yang datang blog aku pon berkurang dengan mendadak nyeee..
jumlah mate kat nuffnang pon maken la berkurang opkos kalau da kurang orang yang datang..
sobsss sedey nyee..


wei aku ponteng harini..
adei ponteng kelas lagi..
due kelas lak tuh aku tak pergi..
bangon dah pagi tadi tapi g bantai tido lek..
then ingat nak bangon jam 9.3oam coz nak pergi kelas kedue sebab ade kuiz..
aleyhaleyh bangon tengok jam dah 10.3oam..
bapak terlajak tido harinihhhh..


eh aku still tak buat keputusan ape nak hantar kat sir nanti..
still tade gambar yang bagi aku ok..
gatal aku kat badan pon still tak elok..
maken terok dan terok ade lah..
dak gedik da mule pakse aku pergi klinik..
cane tah nak buat orang paham yang aku tanak pergi klinik..


p/s::bosannn ngan stadi..:(

Monday, March 22, 2010

selingan hari ahad di putrajaya..

macam yang korang tahu.
hari ahad ataupun semalam aku dan budakbudak kolej kelab photograpy pergi ke putrajaya..
dan mungkin ade yang tatau kenape kami pergi sane..
kami pergi atas tujuan untuk mengambil gambar dengan tema hot air ballons..


tapi dengan dukacitanya nak bagitahu yang kedatangan kami adalah berbalek dengan kekecewaan..
sangat tak santek ok pemandangan yang ada..
dengan mendung pada pagi hari dan diselangi dengan panas terik..
so keadaan langit sangat tak menarek..


ballons yang ada pon hanye ade 5..
ulangan hanye ade 5 hot ballons yang ada dan di lihatkan kepada umum..
tu pon bukan untuk dilepaskan ke udara tetapi hanya 1oometer dari tanah sahaja..
tu semua hanye untuk orang awam yang mahu naek..


ballons yang di pamerkan pula bukanlah ballons yang santek berbentukbentuk..
hanya ballons yang berbentuk bulat dan warna yang sangat tak menarek..
maaf yah semua..
tiada gambar untuk hot air ballons kerane aku pon dah tawar hati nak amek pic time tuh..


then tghari dah lapar pergi makan..
time dalam bas sir pon dah cakap yang mende lah tu tak best..
so tema yang ada di tukar ke putrajaya..
pergilah jalanjalan tapi dengan keadaan panas terik dan kecewa tu tak banyak semangat yang ade..
hanye beberape gambar sempat untuk make..
tu pon dengan hati yang tak ade pape lah..
amek just untuk nak hantar kat sir nanti aja..


da panas terik bincang punye bincang dapat vote pergi mandi ulu yam..
on the way nak pergi sangat lah hujan lebat..
then mase lalu kat empangan gombak nak gak benti tapi sayang tade park untuk bas..
sekali lagi kecewa sebab pemandangan empangan time baru pas hujan sangat santek..
takan nak benti kat tepi sesuke hati aja kan..


sampai ulu yam masok kat part rock resort..
kene bayar ok sorang rm2..
tp bincangbincang dapat sorang rm1..
mandi sekejap aja teros kene naek coz air dah mula deras dan kotor..
kecewa lah lagi sekali..
dalam bas semua tido tak ingat dunia..
penat campor kecewa yang tak terbendung lagi dah..


sampai kolej pergi makan jap kat dataran ipoh..
makanmakanmkannn then balek..
sampai rumah mandi coz tak tahan gatal yang saket aku tuh..
bukak aja baju tengok badan sendiri mak aihhh..
ngan bintikbintik maken bertambah ditambah pulak dengan badan aku jadi merah..
bapak takot weh time tengok badan sendiri..


habes mandi teros masok bilik then tidorrr..
ouh yahhh tadi aku dah beli ubat kat farmasi..
harap berkesan..
beli yang pil aja coz pk nak beli yang sapu banyak kot bintik nih..
huhuhuhuh..


eh eh nih aku ade sediakan beberape pic yang aku dah amek..
tak santek sangat coz tak banyak pon gambar aku amek..
selamat cuci mateee..
nanti aku try godek gambar kat member lak..
kalau ade yang menarek aku tempek lagi..
ekekkee











p/s::kegatalannn

Saturday, March 20, 2010

bintik merah penuh di badan!!

koranggggg..
badan penoh bintik merah yang gatal itu..
macam ruam yang sangat banyak..
penoh badan..
kalau bukak baju lagi lah macam ape je tengok badan sendiri..
tatau kenape ngan badan nih..
nak kate elerjik kat pape macam ye aja..
tapi aku makan telor bungkos aja bape hari nih..
takan la aku elerjik kat telor kan..
dari dulu makan telor rilek aja tade gatal pape..
macam tatahan suda nih..
kalau bintik merah tapi tak gatal tape jugak la kan..
ni gatal taley nak tahan dah..
dapat lak tangan gatal macam aku nih kan..
lagi lah..
needs help please..
kalau sesape tahu caner nak buat..
tapi tayah cakap pergi klinik kerane aku memang takan jejak klinik..
ok??


p/s::asek saket aja..hinsss

hot air ballons..


korang pernah pergi tengok hot air ballons tak?
pernah naek?
aku pernah la tapi time kecik aku agak..
kalau tak tu maknenya dalam mimpi la tuh..
nak naek mende tuh kene bayar tapi tak la mahal..
baru rm1o aja pong kan..
tapi tu untuk dewasa kalau kanakkanak aku tengok rm5 aja..
so berbaloi la ngan pengalaman yang ley dapat..

sekarang mende nih tengah berlangsung kat putrajaya..
1 dunia aku rase yang masok lam acara nih..
sampai esok aja tapi dah start dari bape haribulan aku pon tak ingat dah..

Putrajaya akan menjadi tempat aku bertapa esok..
jam 6 pagi aku da bertolak pergi sane..
pergi kesane bukan untuk mencari pape atau sebagai pelawat sengaja..
aku akan ke sane sebagai photograper terpilih..
ramai yang nak pergi acara hot air ballons nih tapi just 4o orang yang dapat pergi..
pergi mewakili club photograpy kolej..
bukan untuk sukesuke tapi untuk mendapatkan hasil yang terbaek..

aku pasti esok ramai kat sane kan..
lagilagi esok last day mende tuh kat situ..
hope dapat hasilkan tangkapan gambar yang menarek..
kali ni pergi bawak nikon..

ok lah..
esok kalau balek awal aku akan update lagi keh..
tapon mybe hari senin mlm ke update bagi korang layan gambar sekali..
mybe korang ley bagi komen ke nanti..
ok?
p/s:: dak gedik tayah riso ok?dakni jalan pandang bawah aja.kekekke. :P

Wednesday, March 17, 2010

tiada kata..


maaf blog sebab aku mengabaikan kau..
bukan sebab tade cerita tapi sebab aku tiada masa..
masa yang ade aku luangkan menhadap adobe..
adobe photoshop,adobe dreamweaver dan adobe flash..
masa yang ade jugak aku luangkan mencari dan menelaah website yang ade..
yang perlu untuk aku jadikan contoh pada hasil kerja ku..

semalam aku hampir mengamuk kerna apa yang aku mahu jalankan terhenti..
hanye kerna buttons yang aku mahu buat tapi aku tak mampu berfikir bagaimana..
sampai ke tengah malam aku cuba..
habes semua orang aku call..
mungkin aku terlalu push untuk kali ini..

semalam aku ponteng kelas pagi..
rase menyesal tapi benda dah buat..
so aku pergi kelas tengahari dan petang saje..
dah bangon tapi kemalasan melanda sampai aku sanggup memonteng..
sangat rugiiii :(

tadi pergi kelas pagipagi lagi dah jumpe quiz..
adeii serabot pale hutak aku..
then habes aja teros pergi jumpe lect flash aku sem lepas..
bertanya dan meminta ilmu lagi sedikit untuk kali ini..
banyak yang die ajarkan yang mungkin dapat aku manfaatkan dalam kerja aku nanti..
ouh progress ripot aku untuk 3 minggu aku tak hantar lagi..
tadi dah mintak kebenaran hantar esok..
sangat cuai biler bende yang sepatotnye hantar tiap minggu aku tak dapat lakukan..

tadi jugak tunjuk contoh website yang aku sudah buatkan interface..
lect cakap dah ok..
design semua dah ok just perlu ubah konsep website aku..
seronok untuk mendapat pendapat membina dari lect sendiri..
seronok jugak dapat berjumpa lect lame dan bertanye tentang subject sem lepas..
aku perlukan bantuan graphic designer,instrustional designer dan project manager..
aku dah tak mampu nak berfikir..
aku dah cakap dan terangkan konsep ape dan aku dah cakap ape perlu dorang buat..
dorang just cari dan bagi kat aku..
tapi bukan maknenye aku tak mahu membantu..
aku still akan membantu biler mase mereka perlukan aku..
kalau tak bukan 1 kumpulan la namenye..
ape yang penting kerjasama kan..

aku runsing tentang sem nih..
banyak bende yang aku tak buat lagi..
banyak project yang aku tak siapkan lagi..
semua aku tatau nak mulekan dari mane dan biler..
macam orang yang tahu mane mahu pergi tapi tiada jalan..

untuk blog walking pon aku sudah tiada masa..
dalam sehari aku hanye berjalan dan berlari paleng banyak 2o atau 3o blog..
mungkin sebab aku dah sibuk dengan kerja dan biler mase rehat aku lebih suke berehat dan berkoling dengan dak gedik..
itu pon kalau aku ade mase..
kasihan die seban selalu menanti..
biler meset tanye buat ape cakap tengok tv aja..
heheeheheh..

ouh tak sabar bulan depannnn..
tolong lah cepat sebab aku rase bulan nih sangat sibuk dan jadual aku sangat padat..
nak blog walking macam dulu..
sehari mau dekat beratos aku jalankan kerja menerjah..
hahaaaa tade kerja namenye pon kan..

jage diri yah semua..
ade mase aku akan lawat jugak blog kalian..
tataaaaaaaaaaa

Monday, March 15, 2010

fikiran bercamput aduk..

pagi tadi bangon pergi kelas macam biase..
mood hari isnin memang sangat lah tak gembire kan..
kene bangon awal balek tak macam hari cuti..
so jam 7am dak gedik dah kejot suroh mangon mandi..
aku ye kan aja padahal tido balek 15minit..
memang itu yang aku sering buat tiap kali die kejot..
aku takan bangon tepat time die kejot itu..

then pergi kelas dengan muke mengantuk tu masok la belajar..
setengah jam pertame ok lagi..
masok je lepas setengah jam itu aku dah mengatuk..
ok layanlayan kepale dulu tapi still pokus kat depan..
lepas sejam aku dah tak tahan..
dudok bersandar kat kerusi sambil mate melilau tengok orang..
aku tengok yang laen pon dah menahan mate..
rase nak je cakap kat lect tu soh bagi rest 1ominits..
tapi cam tak best la plak kan kite yang cakap..
dengar je lah die cakapcakap kat depan disamping aku yang tengah berusaha memahami nih..

pastu mybe die pon perasan yang kami semua macam dah taley nak tumpu die ngajar..
die mule bercerite tentang ape tah..
tade kene mengena pon sebenarnye ngan ape kami belajar..
die citerciterciter kami semua tumpu wokk..
ala macam lect yang tengah bagi soalan bocor untuk exam..
camtu la kami tumpukan perhatian ngan ape die cerite..
lame gak la die citer..

habes je citer tu kan,,
die punye ayat perli kat kami semua,,
"cerite ni tade pape motif pon.tapi yang menakjupkan kamu semua tumpukan perhatian macam ape je kan.kalau saye mengajar tu baru sekejap awk semua dah pandang sane sini tapi biler citer yang tah pape,semua tumpukan perhatian.."
hauhuahauhuahuaha..
terase macam ape je tah time tuh..
tapi sebba satu kelas buat kan so tade pape lah..
hekhekkk..

abes tu teros die sambong cerite balek dan kami start mengantuk balek..
lastlast die tanye awk semua nak abeskan kelas awal ke harini..
hahahah kami ape lagi..
tapi ade sorang tu cakap tape la puan,sambong aja pai habes..
tape la tak kesah lah..
tadi untuk 1 subject tu je kami kene menonton slide show powerpoint yang berjumlah 78 slide..
dapat bayangkan tak macam mane kami menahan mengantuk untuk menghabiskan 78 slide tuh..
sobsobsss
abes kelas teros cari makan then pergi lobi coz ade jualan stud..
beli ais blend dengan buttons stud buat..
kami kan multimedia stud.. :)

eh bulan ini sangat bz dengan project final yang perlu di hantar..
ade 6 subject yang perlu untuk ak setelkan..
mpm kene buat website for a company yang kami cari..
ima kene buat E-resume dalam bentuk gamming..
cite kene buat presentation next week..
vb esok dapat untuk project final..
idc kene present tak silap kot..
ti kene hantar final documentation..
so bukan ni adalah bulan yang sangat bz..
bulan depan dah boley pergi genting..

ouh yeee ahad ni aku pergi putrajaya untuk kelab photography kolej..
ade hot air balloon kan..
so kami kene lapor dirik di sane..
tak sabar untuk bergembira..
banyak lagi jadual yang dah di tempah..

p/s:::dak gedik,dak gedikk!!!hikkk

Sunday, March 14, 2010

saye dapat tag lagi!!yeayyyy!!!

kali ni dapat tag dari kaka wanita..
hikhikkkk..
selalu yang bagi adek iza j ekan..
kali ni kaka wanita lak bagi..
hinshinsss..


kaka,,
gigi dah bertambah baek dan btter dari hari ke hari setelah menelan tiap malam panadol 2 bijikk..
tapi bengkak die maseh ade dekat belah kanan ni haaa..
tatau lah biler die nak baek kan..
iskkk


mari kite mulekan dengan tag yang saye dah dapat..
tag nih kite kene jawab dengan jujor..
eh bukan jawab lah ekceli dakni rase..
kite kene listkan 1o mende tentang diri kite dengan jujor dan saksama..
HAHA*gelak jahat*
marii..
eh harus lah kan gambar untuk tag yang dah di beri di tampal dulu..



ok ini tentang dirikkkkkk dakni..*senyumm*
  • seorang pelajar dekat salah sebuat kolej dekat ipoh perak
  • sedang dalam sem4 yang mane kebanyakkan sud adalah mereka yang berumor 2o tapi dakni maseh berumor 19*sering di panggil adekk*
  • seorang yang panas baran dan sentiase rase cepat nak mengamok
  • seorang yang penakot dan sangat penakot
  • pencinta akan ape juge binatang lagilagi kucennn
  • sangat tak suke orang melayu yang pemalas tapi tahu nak mengkomplen aja
  • sangat selalu saket terutama bahagian gigi,kepale dan perot
  • seorang yang addic kepada phone tak kire mahal atau murah
  • siyesly aku benci tengok aduan rakyat part yang kubur kotor@makan sampah *dorang semua pemalas dan sangat pemalas!kubur tu boley soh orang kampung ramai2 bersihkan.ko sorang pon boley je buat mende tuh.ni nak tggu sampai masok tb then soh yB kawasan turon padang.kalo aku jadi yB,aku cakap 'keje senang mcm ni pon nk aku buat ke?@yang makan sampah tu semua ade tulang 4kerat yang maseh elok untuk berkerja!!!*
  • aku tak suke atau lebeh tepat taley tengok cerite atau video yang ngeri mcm orang eksiden.oto aku rase nak muntah*pernah tengok video budak pompuan yang kene hentak pale ngan batu.time tu kat tmpt keje.muntahmuntah then teros kene soh balek cuti*
dah 1o kan korang??
hehhehehe..
now nak tag orang lak..
sape ehhh..
sesape je lah nak buat tag nih..
seronok what citer pasal dirik korang ngan jujor..
:)

p/s::saket kepaleeeee

Saturday, March 13, 2010

twilight lagi untuk kamu semua..


sape minat citer twilight nih?
ade tak sesape yang minat?
tapi aku agak ramai aja yang minat and ikot citer nih kan..
citer yang twilight the moonlight itu sangat mendapat bintang dari ramai orang lagilagi sekali dari pihak perempuan bukan..
aku tak minat sangat citer nih tapi setakat nak layan untuk hilangkan bosan tu boley la kot..
hehehehe..
ok ok sudah lah..


nak citer yang citer nih akan berjumpe dengan kalian lagi untuk kali ke bape eh?ke3 kan?
kalau salah jangan marah eh coz aku bukan peminat citer nih..
aku dah tengok die nye sinopsis then ok la..
untuk yang pernah layan sebelum ni kan..
kekekeke
so untuk yang pernah melayan citer ni dan minat giler kat citer nih..
nantikan ok citer yang mendapat sambutan ramai ini..
hujung bulan 6 nanti citer nih kuar la kat panggung wayang berdekatan anda semua..
:)


p/s::saket maseh tak elok lg..:(

(%^$%&$*^*

aku saket hati..
yup memang aku saket hati giler ngan korang..
korang korang lah..
sape yang makan cili terase pedasnye kan..
tapi aku rase korang takan terase pon sebab korang tak penah nak fikir pasal aku..
aku tanye leklok tanak jawab..
semua diam macam langsong da tanak cakap ngan aku..
sokey lah kan..
ade hari untuk aku jugak satu hari nanti..
:)
biler perlukan aku cari aku tapi biler nak enjoy sendirisendiri..
lupe dah kat aku..
sokey sokey..
semua terjadi ade sebab..
bak kate orang..
aku tak perlukan korang untuk hidup..
okay?
end


p/s:: :))))))

Friday, March 12, 2010

perlukan bantuan pakar gigi dan gusi!!!


wehhh ade sesape yang blogger kat memana aja pakar gigi tak?
eh bukan gigi ekceli sebenarnye..
tatau lah mane satu yang ok ke ape ke..
mulot aku dah bengkak tahap gaban nye saket nih..
nak makan pon bukak mulot siket punye susah weh..
tapi aku hentam gak nak makan nasi bagai kan..
ape aku heran..
hahahahah
tapi agak ketahanan gak la kan kesakitan die..
now aku nak tutop mulot macam dah taley coz bengkak kat gusi itu..
tapi aku tutop jugak coz takan aku nak biar terbukak kan..
tiap malam aku tampal koyok kat tepi pipi nih..
nak telan air liur semua lah aku kene menahan kesakitan yang teramat..
semua suruh pergi klinik tapi aku tanak..
ramai gak yang suroh kumor air garam tapi kan wei aku minom air masok pon pedih..
caner tuh?
nak berus gigi pon aku kene lah menahan dan beragak untuk memberus..
huhuhuhuh
so aku memerlukan bantuan mereka yang bergelar pakar gigi mulot dan gusi..
apekah yang harus aku buat untuk menghilangkan sakit nih..
nak baek aku tahu lambat..
aku just nak kurangkan aja saket nih..
perit wei saket gigi nih..
help me please.....................


p/s::tahap dah tak tahan aku hentam ubat tahan saket kawan aku.tah pape

selamat pagi malaysia dan seluruh duniaaa..

erkkkkk macam satu dunia aja yang bace blog aku nih kan..
hahhahaah..
caner hari hari anda semua semalam?
dah macam dj radio lak aku rase..
gagagaga..


ok ok stop dreaming amie..
now jam 8.05am..
aku maseh atas katel untuk pergi ke kelas..
sangat kemalasan tapi aku adalah yang terawal bangon..
tu pon sebab dak gedik kejot aku bangon awal..
kalau tak mesti tak dapat lagi pegang gelaran paleng awal bangon..
harini aku ade 2 kelas yang sepatotnye 1 kelas aja..
ade kelas ganti tapi pergi je lah kan..
belajar jangan malasss..


owh yeee,,
aku dah dapat result untuk exam haritu..
agak kecewa tapi agak gembira..
aku dapat 2A dan 2B..
seronok untuk itu ok..
tatau la kalau korang cane kan..
iskkk


eh k lahh..
pasni aku akan berblogwalking seperti biasa..
aku pergi kelas duluan yah semua..
moge hari korang harini penoh ceria..
tataaaaaaaaaaa


p/s::ily ok.i dah update.jagan nak komplen.haha

Wednesday, March 10, 2010

ampun maaf semua..

tajok macam hari raya dah nih..
kekkeke..
tatau nak taep ape tapi nak gak update tanak biar blog bersawang..
korang korang korang semua,,
mahap eh tak dapat nak blog wakling lai..
keadaan yang maseh tak sehat membantutkan hari sayeee..
kepale aku yang terok nih sangat membuat aku rimas..
kat kolej aku rase macam nak tumbang..
harini adalah hari yang paleng terok aku rase..
nak muntah,nak tumbang semua aku rase..
nak bukak mate pon rase tak larat sesangat..


gigi aku yang saket pon dah maken terok..
now aku sedang mengalami bengkak kat mulot..
kat gigi nak tumboh tu lah..
nak bukak mulot pon dah taley nih wehh..
huwaaahhhhhhhh
cakap pon member aku cakap da macam citer katon tuh..
nak makan apetah lagi..
hahahahha...
ok ok nak pergi beli makan..
caittt taley makan tapi nak makan memacam lak..
huahuahuahua..


keh tata...
muahhhhssssssssssssssssssssssssssssssssss


p/s::syggg korangggg. :))

Monday, March 8, 2010

demam..


harini aku start demam..
badan start dari petang tadi da panaspanas dah..
tido petang tadi pon aku mengigil kesejukan..
ce bayang suasana yang panas aku ley tido mengigil kesejukan..


bangon aja macam dah tak larat sangat..
so baring jap then buat macam bertenaga aja kan..
then mandi time..
mase mandi sumpah aku mengigil tahap gaban..
kejap je aku mandi..
dak gedik pon cakap jangan mandi lelame..
macam ape je weh balek sini teros demam..
now mate dah berair aja sebab panas..
aku sangat benci time demam napas panas..
rase macam tersekatsekat napas aku..


dak umah ajak kuar sekarang..
aku macam nak tapi tanak..
ngan demam nih then duet lak macam sepoi bahasa aja..
even cukop untuk sampai ujong bulan aku still risau aja..
dorang nak ajak karok..
then mesti pergi makan..
bulan ni nak bayar sewa umah lagi setengah rm235..
esok lah kene bayar..
ujong bulan ni lak nak kene bayar duet booking umah rm1oo..


aku tanak ikot tapi dak umah semua pergi..
takan aku nak tinggal umah sesorang ngan keadaan aku yang lemah and penakot nih?
tapi kalau aku ikot duet lak kene kuar kan..
karok lagi makan lagi..
sekurang nye kalau tak kuar aku boleh buat duet makan..
iskkk


kesimpulan nye aku kene gak kuar coz aku tanak kuar umah sesorang..
then tadi member aku offer nak banje..
tapi badan aku still lemah gemalai nih..
cane tah aku nanti..
ngan muke sememeh nye nih..
huhuhuhuh..
benci demam kat sini tapi aku gak benci demam kat gombak..
duedue aku tak suke coz tade pon yang amek berat sal aku..
kekekeke..

maaf eh semua..
malam ni mybe tak ley pergi blogwalking..
korang jangan lupe klik nuff aku eh?
hehehehhe
p/s:: sobsss..nak beli bubu baru tapi dak gedik tak bg.. :(

gigi nak tumboh lagi..

korang dah tumboh gigi last ke lom??
huhuhuhuh..
aku ni dari aku start sem1 gigi ni da nak kuar tapi ni dah sampai sem4 da nak abes pon sem4 tak kuar lagi..
semua suroh aku pergi klinik..
tapi aku tamaooooooooooooooooooo..
sebab nanti kat klinik kene cucok wokk..
tapi kalau tak pergi macam ni la kene tahan saket aja..
now dah bengkak dah kat dalam nih...
nak buat ape pon saket ngan pedih..
nak makan pon susah aja nak nguyah..
hukk


eh korang yang tak tumboh lagi mesti tatau kan..
aku sedang mengalami mende yang akan di alami oleh semua orang..
samada mende ni akan terjadi lambat atau cepat..
tapi selalunye jadi time orang tu dah naek 19 ke atas..
gigi tu tumboh dan takan ade lagi yang akan tumboh selepas itu..
die tumboh kat belakang sekali kat gusi..
due2 belah bawah sahaja yang akan tumboh tak silap aku..
tatau la kalau tumboh kat belah atas kan..saket tahu tak biler gigi ni nak tumboh..
coz die akan kuar dari gusi..
so nanti die akan tolak ke atau koyakkan gusi tu tok bagi ruang kat gigi untuk kuar..
tah aku pon tak paham sangat..
tapi yang penting mende ni sangat lah saket..
kekadang sampia jadi macam aku ni lah..
dah lame then bengkak..
biler pergi klinik untuk cek skali dapat cucok yang sangatttt beshh..
aku tahu lah kan coz kakak aku kene dulu..
hahahahaha
aku yang tengok pon rase nak nages aja..
ni plak aku yang nak pergi..
aku da lah takot jarom..


kesimpulan sekarang aku perlulah menahan kalau tanak pergi klinik..
tatau bile nak baek aih kalau macam nih..
sobsss..


keh semua..
nak tido dulu..
tadi dah blogwalking ke blog kamu semua..
penat dan mahu tido..
esok start kelas dan start untuk perah otak semula..
salam dan good nite..


p/s:::rinduuuuu oooooooooo............