Monday, March 8, 2010

gigi nak tumboh lagi..

korang dah tumboh gigi last ke lom??
huhuhuhuh..
aku ni dari aku start sem1 gigi ni da nak kuar tapi ni dah sampai sem4 da nak abes pon sem4 tak kuar lagi..
semua suroh aku pergi klinik..
tapi aku tamaooooooooooooooooooo..
sebab nanti kat klinik kene cucok wokk..
tapi kalau tak pergi macam ni la kene tahan saket aja..
now dah bengkak dah kat dalam nih...
nak buat ape pon saket ngan pedih..
nak makan pon susah aja nak nguyah..
hukk


eh korang yang tak tumboh lagi mesti tatau kan..
aku sedang mengalami mende yang akan di alami oleh semua orang..
samada mende ni akan terjadi lambat atau cepat..
tapi selalunye jadi time orang tu dah naek 19 ke atas..
gigi tu tumboh dan takan ade lagi yang akan tumboh selepas itu..
die tumboh kat belakang sekali kat gusi..
due2 belah bawah sahaja yang akan tumboh tak silap aku..
tatau la kalau tumboh kat belah atas kan..saket tahu tak biler gigi ni nak tumboh..
coz die akan kuar dari gusi..
so nanti die akan tolak ke atau koyakkan gusi tu tok bagi ruang kat gigi untuk kuar..
tah aku pon tak paham sangat..
tapi yang penting mende ni sangat lah saket..
kekadang sampia jadi macam aku ni lah..
dah lame then bengkak..
biler pergi klinik untuk cek skali dapat cucok yang sangatttt beshh..
aku tahu lah kan coz kakak aku kene dulu..
hahahahaha
aku yang tengok pon rase nak nages aja..
ni plak aku yang nak pergi..
aku da lah takot jarom..


kesimpulan sekarang aku perlulah menahan kalau tanak pergi klinik..
tatau bile nak baek aih kalau macam nih..
sobsss..


keh semua..
nak tido dulu..
tadi dah blogwalking ke blog kamu semua..
penat dan mahu tido..
esok start kelas dan start untuk perah otak semula..
salam dan good nite..


p/s:::rinduuuuu oooooooooo............

28 comments:

e-liex said...

asal ade perkataan gigi jek mesti nak komen. huhu

biase gigi bongsu ni tumbuh umor 18-25. tapi ade certain org lg lambat la.. ade certain org pulak tak tumbuh lgsg

gigi nak tumbuh.. mmg rasa sakit sket.. tapi bukanla sebab gusi tu koyak ke ape. sebab ade bengkak tu yg sakit tu..

err.. g la klinik..plg2 dier bg ubat jek.. dier tak wat pe2 nye.. nak inject tu mesti sebab nak cabut.. kalau tak, rasenye tak inject pn.. kalau xtahan sgt, mkn panadol 2 biji yek.. plg byk 4x seari.. jgn mkn sebiji jek.. xberkesan..

sorila pnjg lak komen.. i'm a dental student btw~ :)

nurbayamahadzir said...

huhu skit gigi.

sakit yg paling sakit diantara penyakit2.

teh'a said...

gulp!! dgr cter amie pn dh seram ouh...adeh..tkut nyer..sy sllu tgk kkak2 sye nie wktu time tmbuh gigi..mmg nmpk dorg sdg sket sgt2!
tpi~~
ape yeh motif gg last ni tmbuh?? untk pe??
kan kte dh ade bnyk gigi dlm mlut?
hmmmm..*thinking*

dakMikez said...

leh tak aku nk ckp padan mukes je kat ko? lagi2 sbb ko males gi kinik,pastu sebok duk ngadu ko saket.. kira padan mukes la sbb ko degel. ahakss..

sweet.ants said...

haha...lawak2.
eh sy pon ade gigi bgsu bantut.hahha

dah lama gile dia x besar2, separuh je. agak sakit laa...nk mkn bnde keras sket pon ssh...adooo

sayuri said...

hahahha ciannye dea!


















besh an sakit gigi...



huhu

nabilah_2908 said...

ala..g jer la klinik...sakit mmg sakit..tp jap jer dh hilang...tak sakit2 g dah...dari sakit sekarang ni..sakit yg berulang2..kan siksa mcm tu..

JOBS-VIEW said...

singgah2..blogwalking cara comment plak..lagi menjadi nmpknya..hehe..

P/s: P la klinik cabut gigi tu..x rugi..hehe..nnti sush nk study n fokus kl slalu tahan..

rossoneri said...

rasanya aku belum tumbuh lagi, haish, ni yang lemah neh..

nak takutkan amie boley x...
kene jumpa Doc, sbb nak check sama ada gigi bongsu tu boleh tumbuh dengan sempurna atau x (sorylah ayat skema tunggang terblk),manalah tau, tiba2 tumbuh xbetul ke, kacau gigi sebelah ke, cam ne...better g jumpe..

eyma said...

g klinik laa you..nnt doc cucuk..
xsaket pnyeee..lalala ..;p

pensel kontot said...

huhuhu...
dr dlu smpai skrg aku dok tahan sakit...bila sakit mkn ubat tahan sakit...
xmo cabut..huhuhuhu

amie said...

e-liex,,
wahh ade bakal doc lah..
kekekeke..
alaaaaaaaa..
still takot gak..
sobsss..
slaen makan panadol ade tak?
coz da pena je makan tp cam tak jalan aja..
huhuhuh

amie said...

nur,,
haaaaa tau tape..
saket antare yang paleng saket..
huhuhhu

amie said...

teh'a,,
adei soalan yang tak reti den nak jawab..
ce try tye dental stud kat atas nun..
kekekek

amie said...

makcikk,,
sobsssssssss
:((

amie said...

sweet ants,,
haa kan..
saket je kan..
huhuhuh..
ni bukan tahap nak makan mende keras aja..
ni nak kunyah pape pon saket..
nk minom air pon pedih aja..
sobss

amie said...

sayuri,,
hohhhh
:((

amie said...

nabilahhhh..
adei adeii..
saye takot jumpe doc..
:((

amie said...

jobs view,,
huhuuh..
:((

amie said...

rossoneri,,
adeilahhhhhhhhhh..
doc itu tak best untuk di jumpai tahu??
hahahahhaa

amie said...

dak gedik,,
tak saket??
grrrr

amie said...

pensil kontot,,
haaaa..
ko lah satusatunye komen yang aku mahu sokong..
hahaha..
kite same lah..
gip me paif..
yeayy!!!

~Kak AZZ~ said...

ekk elehhhh.... cabot gigi pon takot kee.... Tu laa, sape soh minat bowling...kan dah jadi penakot nk cabot gigi...

Lain kali minat la bola... baru tak takot nak cabot gigi ni... bestt pe cabot gigi... lagi besstt drpd scaling gigi... eeuuwww....

e-liex said...

@ amie
hmm.. makan 2 biji ke sbj? 2 bijik tau..klo x jalan gak, cuba amek ponsten.. mmg lagi kuat tapi x elok sbnrnye makan ubat bnyk2 ni.. and mgkn btl gak ckp rossoneri tu.. mayb gigi tu xkn tmbh spnhnye ke... dr tak makan org tau~ :)

bg mnjwb soalan teh'a.. sbnrnye gigi geraham ni untuk hancurkan makanan. tapi mungkin zaman sekarang tak brape significant sebab makanan sekarang lembut2 jek.. kalau zaman dulu makan cam tebu ke.. ubi ke.. kan keras tu.. so, kalau rasa sakit.. better cabut.. saya pun ade satu gigi bongsu sy cabut..

sori.. terpanjang lg.. huhu

amie said...

kak azz ni suke nak mempertikaikan men bowling..
hukk..
alaa tade kene mengena ponggg..
wekwekkk..
cabot gigi saket tau..
tp ni bukan nak cabot gigi..
ni nak tumboh gigi..
grrr

amie said...

e-liex,,
doc tak makan org tapi saye tgk macam makan..
hahahhahaaha..

pensel kontot said...

mak aku kate kalu tak cabut sakit nyew akan berlarutan...kira kejap baik..kejap sakit...

tp aku tetap xmo cabut...huhuhu
give me fiv gak...
hehehe

lin said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,色情,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女