Saturday, March 6, 2010

penyakit M..

korang tahu tak ape itu penyakie M??
aku rase ramai tahu kan..

penyakit MALAS..
hahhaha..


malam ni rase penat je badan aku..
dari petang kuar pergi amek kakak aku kat putrajaya..
then balek tu teros singgah jusco wangsa maju lagi ikot kakak aku sambung shopping semalam..
balek tu pergi pulak singgah giant beli barang rumah..
biler dah sampai rumah dengar la anakanak aku (anak kucen)
dok menjerit mintak makan..
aku ingat dorang mintak makan tapi biler bagi tak pulak abes..
biler aku dudok bukak lappy dorang sebok la datang kat aku..
dok geget kaki aku la,tangan aku la..
so kesimpulan nye nak ajak aku maen..
aku layankan ajalah sekejap kan sementare nak tggu lappy aku running..
biler da ok aku tak la tumpu kat dorang..
yang si paktam ngan memey dah give up nak maen ngan aku..
so dorang pergi maen kat luar ngan mama dorang..
tinggal la si tommy nih dok kat belakang aku maen kat rambot aku..
biler aku gerak die marah..
die macam bunyik bagi aku tak gerak..
last tetido kat situ aja..
kekkeke sumell..


then tadi aku angkat die letak atas bantak kucen tengok die terjaga lak..
kene la layan lagi sampai die tertido..
before die tido aku aku maen ngan die bareng la ngan die..
die g bantai nak tangkap mulu mate aku..
kan kite kelipkelip mate kan./
mybe die geram tengok mende tu gerakgerak..
ekkekeke..


now semua pon dah tido..
dah senyap pon rumah nih..
aku pon otw nak tido kot nih..


kemalasan tu ekceli nak cakap malas nak blogwalking malam nih..
tapi tadi aku ade la jalan kejap sampai blog yang baru update..
tiap petang aku akan walking blog list aku..
blog list aku tu semua blog yang aku follow..
so aku akan jalan satu ke satu blog sampai habis..
then biler bukak lagi aku akan start dari awal sampai yang terakhir aku bukak ptg tuh..
jadi kirenye semua blog aku akan lawat dan jejak..
biler abes je walking tadi teros di landa kemalasan..
so yang baru update lam mase 15 minit dari 12.4oam nih aku akan lawat blog korang esok aja ok?
tapi tadi sempat klik nuff kat blog korangg.. :)))
ehheehehe..


p/s:: sekarang abeskan mase beberape jam hanya untuk blogwalking..iskk
       ailebyuuuuuuuuuuuuuuuuu.. :))

16 comments:

sugar2 kapas strawberry said...

mmg mls..
mls nk g klas..'mls nk stdy..
tp pksa gak diri...
lai bole hri2 nk tdo bgon kul 10...muahahahah ;)

Aiza said...

huahauahau.. dak amie post komen katne tadi?? tak perasan laa

amie said...

sugar2 kapas,,
hhaahha..
pergi kelas memang malas..
lglg kalo kelas pg..
tp kalo kelas tghari ngan petang lg malas..
huahuahuahua..
sume pon malas.iskkk

amie said...

adek,,
erkkk komen ape??

zella said...

thanks for visiting my blog...

penyakit "m" mmg ade setiap ms hahahha

naseb baik boss xmasuk opis hrni...
hilang plak penyakit "m" ni time boss xde hahahah

sweet.ants said...

mmg suka blogwalking tp skg intnt lembab rase malas nk walking...geram!
nk komen pun asek failed...eeeee

amie said...

zella,,
hahahhaha..
time bso tade dandan penyaket itu hilang kan..
gagagga

amie said...

sweet ants,,
hahaha..
tau tape..
tenet kat umah ni pon sengal ubi kayu aja..
kekeke

Aiza said...

xpela.. just forget it.. hauahauahu

amie said...

hohhh

rossoneri said...

terasa i kamu sebut penyakit malas..wawawawa,sbb kita pemalas..hahaha..my fren call me m.l.s...stands for 'malas'..haha

erk xgeli ke dia usik2 rambut,kalo kita dah babap kepala dia.wawawa,geli okey dia jilat2 kaki,mesti kita jerit wawawa..

ika honey bunny said...

wahh. rajin! ailebyu lah cik amie! hahaha

amie said...

rossoneri,,
hahahah..
terase?
sume pon pemalas kot..
kekeke..
tak geli pon..
lagi suke ade la..
hikk

amie said...

ikaa,,
rajen??
wahhh cakap diri pemalas pon still ade yang ckp dakni rajen..
huhauhuhaa..
ilyt..
erkkk??
kekkekeekek

teh'a said...

heheh...kte same..
bce suem smpai hbs and hbs kn mse berejam2 dok bcae blog org..

amie said...

hahhaha..
clapclap untuk anda..
kite same..
yeayy!!
gipme paif..
ahahah