Sunday, March 28, 2010

selingan dari cikBUNBUN=LELAKI MEMANG PANDANG RUPA JE KE? PEREMPUAN, JOM SOKONG CIK BUNBUN KITE BUAT GENG.LELAKI, JOM KITE GADUH *SAMBIL ANGKAT PARANG KONTOT

first time nak berdebat nih..
macam tak setuju dengan pandangan cikBUNBUN yang sumel itewww kan..
kalau korang nak bace ape die tules bloley klik BunBun..




kat die punye blog ade macam hentam kaum lelaki tapi aku macam tak puas hati..
erkk boley ke tak puas hati dengan pandangan orang laen kat blog die?
kamonnn ni sukesuke punye citer bukan nak buat siyes pon..
ok what sesekali bedebat kat blog..


cikBunBun cakap perempuan pilih lelaki tak pentingkan rupe..
tapi lelaki tengok perempuan rupe adalah yang terpenting..
duet,kerjaya dan ilmu adalah mende yang tolak kebelakang siket lah kan..
haaaaa..


kamukamu yang berpendapat demikian,,
tak semua lelaki akan tengok rupe kalo nak pilih awek kan..
ekceli zaman sekarang ni lelaki aku agak lagi ramai yang pandang same ade perempuan tu boley bawak diri sendiri ke tak..
maksudnye perempuan tu ade kerjaye,ade harga diri,ade semua nye..
kalau perempuan tuh ade rupe tu means kelebihan..
perempuan sekarang pon ramai yang dah berkerja..
so kalau kau ade rupe pon tapi pemalas nak hadap duet lelaki aja memang tak dapekk la..


tapi kalau dapat awek cani tade yang nak lepas.HAHA

perempuan pon tak semua akan tengok ilmu,kerjaye dan duet..
ramai aja perempuan yang cari lelaki first sekali nak tengok rupe..
sebab tu ramai budak zaman sekarang banyak rosak..
tengok muke ok,care cakap ok dah boley jalan..
tapi tak tengok laki tu baek ke,ade kerje ke ape..
kalau setakat kerje tak tetap then jadi mat peon tu dah ok dah asal kau hensem..
yang mat rempit pon tengok lah mane ade yang bawak motor tade awek kat belakang..


kalau muke cani ade awek nak lepaskan tak?

cube kalau lelaki tu tade rupe tapi kerje baekk punye..
tak semesti nye perempuan akan suke..
kalau suke pon opkos yang ade udang di sebalek mee lagi ramai dari yang ekhlas..


so kesimpulan nye sekarang ni semua same aja..
lelaki ke perempuan ke semua nak mende yang same..
ade yang nak baek+tak hensem tapi harapkan mende yang laen..
ade yang nak baek+tak santek tapi harapkan mende laen jugak..
ade jugak yang nak hensem dan santek untuk kepentingan diri..
ade yang tak pentingkan semua tu pon asal epi hidop..


semua terletak kat diri memaseng untuk hidup dan cari pasangan..
kalau kau mengharap die tu perfect santek/hensem,kaye,berilmu,berkerjaya dan semua lah..
kau pergi cermin diri kau sendiri then tengok kau perfect tak untuk mengharap dapat pasangan macam tuh?
tengok macam aku..
dak gedik tak santek pon..
tapi die manesss wokkkkk..


lalalalala.mushhhhh

ade sesape tak puas hati ngan aku lak?
meh kite berdebat..
:)


p/s:::ily dak gedik..:)

17 comments:

cik bunbun said...

hahaha, laju betol wat entry ni yer? hahaha

betol nak debat lah ni.haha

tapi kan, sweet tu kn trletak pade rupe jugak?

bunbun tak cukup sweet kut. hahahahahahahahahaha:D

embun d tengah malam said...

i tak berani nak komen aper2...seperti i komen cik bunbun..mcm tu jugak i komen kat u..i takut makan diri..hehhee..tapi btul juga skang ni semuanya sama saja..tak kira laki ker perempuan ker..tgk kepada iman seseorang..lau ader iman insyaallah pandai lah orang tu nak bwk diri,,sebab tu kalau kita nk suka ker cinta ker seseorang tu.cintailah orang yang mencintai tuhan,,kalau salah tolong betulkan k,,,ni pun org yang ckp kat i..sbbnya i pun tak cukup layak nk mempersoalkan benda ni..sekian..hehehhe

ArmaniWhite said...

hakak malas nk bidas kenyataan ko..nnt ko nanges...

hakak cuma nak ckp.. eleeehhhhhh...ckp dak gedik tak cantek..dah tu ko ensem ke? *larikkkkkkk! wakakaka*

sweet.ants said...

dah lumrah mnusia msti nk yg smpurna...nk yg cntik,lawa,ensem..
tp Allah tu maha adil.klu camtu xde la yg hodoh tu dpt jdoh kan?
smua bgantung pd hati...kalau Allah nk alih hati tu sedetik je ia ttp berubah ;)

iela said...

Wo.. nak comment pon tak tahu nak comment apa. Yg penting, jodoh dan pertemuan ditangan TUHAN.

Aiza said...

stuju ngan akk nami.. hakhakhak..

rossoneri said...

sebenarnya sama je...
kalo nak yang cantik/hensem je, tgk diri sendiri dulu lah...kalau aku, aku skadar suka memandang lelaki hensem/cute/sweet je lah, tp xada lah smpai jatuh cintan..kalo hensem perangai mcm longkang wat pe kan(aku penah jumpe n sgt keciwa dgn sikapnya hohooo)
sampai hati ko ckp 'dak gedik' tak cantek!!

eyma said...

xtau nak komen ape niyy ..
sy kan xsantekkk..abesla xde org nakk.lalala..

sume pon of course suke tgk yg sdap mata memendang dulu..lumrah laa.. menipu je sape ckp tak..sory sape trase ..:)
tp bile da knl hati budi,mende tu xbape nak pnting da.. heks :P

amie said...

cik bunbunn,,
kekekke..
maaf ye..
just sukesuke..
:)

dak gedik sweet tu bukan yang saye tgk..
:)

amie said...

embun,,
takot makan diri?
wahhh..
huehueee..

betol tuh..
:)

amie said...

kak nami,,
cis cis cissss..
mane ade nak nanges..
huwaaaa..

ala dakni cakap dak gedik tak santek tapi cakap dak gedik sweet..
haaaa..
:)

amie said...

sweet ants,,
betol tuhh..
:)

amie said...

iela,,
kekekeke..
:)
betol tuh..
jodoh kat tgn tuhan..
:)

amie said...

adekk,,
hepheppppp..

amie said...

rossoneri,,
haaa betolbetoll..
kalau hensem tapi pangai cam longkang watpe gak kan..
lallaal..

errr sabar sabar..
:)

amie said...

hepp dak gedikk,,
geget nak?
bukan tak santek la cinte ati..
sweet lebey..
okay?
:*

haa tgk tgkk..
mesti hati budi dakni baek kan..
huahuahuahuah
:)

cik bunbun said...

hahaha. tak marah ponnn. :D