Thursday, April 1, 2010

cerita tentang lect yang hampeh..

tak ade mood..
mood lari tah kemane..
balek aje aku dah memarah budak bilik..
then aku poonteng kelas lagi..
yee untuk kali ke dua dalam minggu ni aku ponteng kelas lagi..
tak pernah di buat aku..


dah tak ade mood aku fikir nak kene adap lect yang **** tuh..
sumpah aku fade up tengok muke die..
aku rase macam tanak langsong masok kelas die..
die sangat macam **** tahu tak?
biler dalam kelas aku memang jenis kuat bertanye..
dan aku rase itu yang buat aku naek kelas pertame sampai harini..
opkos untuk banyak lect atau cikgu kalau stud tanye tu dorang suke..
tapi lect yang nih macam ape tah..
biler tanye then die tak reti nak jawab dok marah orang..


cube korang masok lam situasi nih..
die aja cara A..
then korang dah paham then dah paham..
tetibe die bagi soalan korang jawab ngan care A..
die marah dan cakap jawapan ikot care B..
mesti korang akan cakap 'ape plak.tadi miss ajar care A'..
pastu dengan **** die jawab kat korang,,
kenape awak tak paham eh.saye dah ckp buat ikot care nih kenape nak buat ikot care tuh..
ekceli kalau aku sorang cakap macam tu tape tau..
aku still ley trime coz mybe aku salah paham ngan ape die ajar..
tapi masalah sekarang semua lam kelas tuh dok bekap aku..
ok then kami diam..


pasal exam lak,,
aku rase semua lect akan cakap,
'awak buat la jawapan ape yang awak nak berdasarkan ape awak paham asal jawapan awak same ngan dalam buku'..
kan kan kan korang?
tapi ni laen dengan lect **** nih..

die nak kami buat jawapan yang macam photostet dari buku..
maknenye sebijik dengan dalam buku..
perhhh aku sangat panas mark mid sem aku die tarek kat situ aja..
wehh aku tau la kau fisrt time jadi lect..
tapi tayah la macam ape je care kau..
bukan ke kalau stud kau buat jawapan sendiri lgi bermaksud die paham ape kau ajar?

thennnnn haritu paleng aku panas hati..
die tanye tanye tanye la kan kat kami..
lect ni kalau tak jawab die akan marah..
tapi kat makhluk sekor ni plak haritu dah aku jawab die marah..
ok lah fine jawapan aku salah..
lect kan kene pegang konsep salah tape asal cube..
yang aku lak memang gatal nak mencube kan..
sekali kene marah..
memang aku sound die cakap,,
ape masalah miss nih?dah tanye soalan kami jawab la.kang biler tak jawab marah.biler jawab pon marah..
budak kelas soh sabar..
ok aku sabar..
still boley tersenyum dan tersenyummm..


kau tahu tak miss ****..
aku benci biler kau cakap 'sepatotnye u olls dah kene habes bace buku tu.dah kene contengconteng buku tu lebey dari saye'..
kau tuh kan miss so kerje kau hanye kat subject itu..
tak mustahil lah kau boley habeskan stadi bace buku tuh teros..
kami nih ade 5 subject..
ade 5 project..
ade 5 esaiment tiap minggu..
ade kerje tiap malam yang harus di setelkan..
kau nak cakap kami patot habeskan 1 buku..
buku dah la bapak tebal macam ****..
then sume isi ulangulang je..
korang bayangkan korang kene hadap buku yang isi nye same tapi korang kene gak bace..
macam bodoh sape buat buku tuh..
aku sangat marah time die cakap,'u olls ingat kerje saye kene terangkan kat u olls dan ajar u olls sampai pandai?'..
wokk aku sangat setuju biler kawan kelas aku jawab 'yes thats ur job'..
rase nak tepok tangan pon ade..
dah lah suke menjeling..
pk mate kau santek?
lalallaal..


sudasuda amie..
die lect kau..
kang abes mark kau die tolakk kalau ade yang busuk hati tunjuk post kau ni kat die..
hahahhahaha


p/s::dak gedik dah mule bz.. :(

20 comments:

rossoneri said...

lect tu pangkat degree je ke?ke xsampai degree lagi??...tugas lect mmg la bukan utk mengajar sampai semuanya kene pandai, tp kene jelaskan sampai semua orang faham! ajar sampai pandai dengan ajar sampai semua orang faham itu lain! dr situ dah nampak budus dia...haish aku lak yang hangin

embun d tengah malam said...

sabar saja..dugaan tu

Wanita Itu said...

ada plak lecturer cam tu dik?

nampak sangat dia takut nak mengajar..so dia marah2 la...


eee..camner budak2 nak maju?

sI tEDI said...

sayangilah lect anda.. jgn maki2. ha ha ha

IkAn_KeLi_GoReNg said...

sabo jerla...next sem dh org lain,maybe..skrg ni follow jer pe dier merapu 2...hurmm

ika honey bunny said...

sabar amie sabar. pernah je jumpe lecturer camni. padehal takde pangkat Dr / Prof pon. Lecturer yg ade pngkat Dr/Prof jauh lagi down to earth daripada lecturer sorg ni. mmg gaeram lah. HUHUHU. T_T

sugar2 kapas strawberry said...

huhu..

dakni cm marah gler..
biasala..lec pmpn kn..hihi
mst muda lagi kn??
sbb tu perangai cm tu kot.
hihi
kt tmpt sy pon blambak je lec yg kerek.tp sabar la, sbb kita kn nk memuntut ilmu ngn dorg ;)

amie said...

rossoneri,,
erkk tak sure la..
rsenye now die tgh sambilan jugak amek master..
rasenye lah..
lupe lak..

haaa kan..
rase nyirap kan..
tu lah yang kami kene adap sem nih..
naseb baek da nak abes sem..
:)

amie said...

embun,,,
sabar oweys..
:)

amie said...

kak wanita,,
die lect dari sem lepas..
so maknenye lom masok 1 years lagi la..
:)

haa tau tape..
cane budak nak maju an..
wahhh
lalalalal..
:)

amie said...

si tedi,,
marah nih..
tu yang lepas..
:)

amie said...

ikan keli,,
tgh sabar la nih..
:)
tu lah..
hope sem depan tak jumpe die..
rasenye memang tak jumpe da kot..
kkekekek
:)

amie said...

ikaaa,,
haa tau kan cane rase saket hati die..
iskk..
:)

amie said...

cik gule kapas,,
marah ni..
kekeke..
mude lagi la..
tu jadi camtu kot..
:)

eyma said...

ptotla mara2 .. hik :)

amie said...

dak gedik,,
:(

eyma said...

alolo ..siyumsiyum dia .. :)

Aiza said...

yuhuuu dak amie.. alaaaa , satu pegi spuluh lect laen datang tau.. btw , tak baik maki2 lect neh.. mauk dua tolak mark satu hal , klau blajar tak berkat camner laks ?

amie said...

dak gedikk,,
hekk..
:)

amie said...

adek,,
mane ade maki..
yg **** aja..
lallalaa..
alaaa..
kalau dah die yang buat mcm tuh..
same mcm die yang ngajar tak ekhlas..
same jugak tak berkat kan..
:)