Monday, November 29, 2010

sifat lelaki bile sayang perempuan..

dia ambil berat pada kamu..
mungkin lelaki ambil berat pada semua perempuan..
mungkin itu sudah sifat lelaki yang menjadi tulang belakang kaum perempuan..
tapi pernah kaum perempuan sedar cara lelaki yang betulbetul ambil berat pada mereka?
lelaki akan sentiasa fikir bukanbukan atau negative kepada sesuatu jika hati mereka pada seseorang perempuan itu..
lelaki akan marah bila mesej atau call tak diangkat atau dibalas?
itu sebab lelaki itu sedang berfikiran negative..
risau akan sesuatu terjadi pada si perempuan..
lagilagi bila pulang kerja/kelas berseorangan..
menaiki teksi berseorangan..
tapi banyak kaum perempuan sangka sikap ini mahu kongkong hidup si perempuan..


lelaki sering menyuruh si perempuan belajar memasak..
bukan sebab lelaki tak reti masak..
bukan sebab masa dah kahwin perempuan kena masak segala menda..
bukan sebab lelaki ni perlekehkan macam mane ni perempuan tak reti masak?
tapi sebab mahu si perempuan nampak lebih sempurna..
sempurna depan mak ayah..
kan lagi manis kalau si perempuan pandai masak..
bukan sebab ape..
untuk ambil hati semua orang..
tapi perempuan selalu sangka permintaan ini untuk lelaki jadi raja di rumah nanti..


lelaki suruh berjimat jangan kuat shopping..
bukan sebab nak perempuan spend duit tu kat lelaki..
bukan sebab lelaki nak hadiah yang mahal untuk birthday..
sebab perempuan selalu fikir lelaki punye hadiah birthday mahal..
bukan sebab nak itu nak ini..
tapi sebab nak perempuan ade masa depan..
nanti dah kahwin tak perlu harap duit lelaki..
bukan kedekut..
cuma mahu perempuan berjaga..
tapi perempuan selalu fikir lelaki suruh simpan duit utk tolong buat duit hantaran kahwin..


lelaki lebih cemburu..
kalau perempuan perasan akan menda nih mungkin akan tahu..
lelaki lebih cenderung untuk merasa cemburu terhadap pasangan..
bukan sebab poyo atau lawan kaum perempuan punye cemburu..
tapi lelaki akan cemburu lebih bila dia dah mula sayang akan perempuan itu..
buat itu tak boleh buat ini tak boleh..
taoi yang lelaki boleh buat pulak kan?
bukan nak tunjuk kuasa tapi lelaki lebih tahu apa yang terbaik utk pasangan dia..
nak contoh untuk ini?
mat rempit bawak cikaro kesana kesini dengan dia..
tapi bila awek dia nak ikot dia tak bagi..
bukan sebab nak curang tapi sebab kalau bawak awek,awek tu nanti kena kekah..
so awek dudok rumah dengan mak lagi selamat..
tapi perempuan selalu fikir lelaki buat mcm tu sebab nak kongkong..


p/s :: next time sambung lagi.. ;p

8 comments:

aNaYaNa said...

amie..
lelaki..tak penah soh saya belaja masak..
lelaki kata..makan kedae jimat...
hahaha..

::FAIZ FARISH:: said...

penah gak suruh makwe lama blajar masak...

heeradonna (: said...

saya sokong ! sbb hampir semua rex pena buat. hahhaha :P

eyma said...

kalau laky yg suka membazir ??
kalau laky yg tak angkat call or reply msg ??

amie said...

anayana,,
erhhh..
hahahhahhaa!
abes dah duet.iskk

amie said...

faiz,so then result cane?kekekek

amie said...

eyma aka gedikkuh,,
sape suke membazir?fon aja pon..
tak suke angkat kol or rep meset?mane adeeee.
weh weh ni da lari topik.hins

amie said...

cik hrra,,
kekekekeekeke..
:)