Wednesday, December 1, 2010

welcome december and end of this year!

hello december!
harini dah masuk o1/12/2o1o..
nampak tak tarikh tu macam pusingousing aja?
so hope this month will give the best for all of us..


hye kawankawan..
come wish with me to the december yang mane bulan ni adalah bulan yang terakhir dalam setiap tahun *okay amie semua orang tahu itu*


sepanjang tahun 2o1o ni ape yang telah terjadi pada kamu semua?
pada dakni?
banyak dan terlalu banyak yang berlaku..
kenangan manis yang akan disimpan sampai kemati..
kenangan pahit yang akan cuba dilupakan..


tahun ni yang mane berakhirnya dakni sebagai pelajar diploma..
tahun yang mane memberi sejuta pengalaman..
pengalaman bergaduh dengan kawan rumah di ipoh..
pengalaman yang mane paling banyak menghabiskan duit di jusco ipoh..
pengalaman yang mane perit nye untuk menghabiskan dan menyelesaikan final project..
pengalaman yang mane menangis depan lecturer..
itu sebagai seorang pelajar..
sebagai seorang manusia biasa yang tak lari dari masalah?
itu dah tentu..
tahuntahun yang lain jugak..
banyak pembunuhan berlaku pada tahun ni rasenye..
banyak kemalangan ngeri berlaku..
tak lepas jugak terlalu banyak kes buang bayi..
pape pon diharapkan mereka yang kehilangan ahli keluarga tu tabah dan kuat..
kita samasama doakan mereka yang telah pergi ditempat kan dikalangan orang yang beriman..
mane yang buat dosa buang anak tuh moga kalian terbuka hati untuk berubah..
mane yang teringin buang anak tuh yang mane maksudnya buat dosa maksiat tuh tolonglah hentikan..
hentikan niat tuh..
gadisgadis sekalian fikirkan mak ayah..
fikirkan semua yang syaang kamu..
terunateruna sekalian..
kalau dah gatal pi masuk minang weh!
jangan dok nak buat maksiat ja kerjakan anak dara orang..
hempuk sekorsekor kang!
hahahaha


well,,
lagi sebulan masuk o1/o1/2o11..
ye ye tengok tarikh tuh weh..
masuk tahun baru yang mane dakni jugak akan makin tua..
o1/o1/2o11 dakni akan genap 2otahun..
erhhh 2o tahun wei!
hahahaha tua sudah..
mulalah di alam dewasa yang mane aku tengok budak sekarang macam tak sabar nak memasuki nye..
maksud dakni tengok la bebudak sekarang dress up..
pastu melepak sane sini sampai kene kejar ngan pakguard shopping compleks..
cakap ni sebab dakni pernah nampak dan tumpang gelak..


samasama la kite semua mengharapkan tahun yang akan datang akan membawa seribu dan sejuta kebaikan..
yang mane ade kepahitan pada tahun ini lupakan lah..
mulakan dengan buku yang baru..
untuk bulan yang terakhir ni doakan tahun kita semua akan berakhir dengan sempurna..
moga bulan terakhir ini akan memberi sejuta rahmat..
maaf salah silap pada tahun ini yah kawan kawan..


p/s :: gedik,ily.2 years nak dekat dah.. :)

4 comments: