Saturday, November 27, 2010

Rapunzel vs Megamind



hello hello hello malaysia!
salam satu malaysia kepada anda semua warga malaysia dan warga luar malaysia!
welcome to you! yes yes yes you!


okay mlm tadi saye baru pulang dari menonton wayang..
am just back from watching a rapunzel for your information..
rm2o at wangsa walk tanjung golden cinema (tgv)


sebelum ni ade yang tahu aku nak tengok citer nih..
*dah kau punye post tok citer rapunzel ni je bape juta mane dorang tatau*
pegi 4 orang satu kete tp kete kene dok luar taley masok panggung *bluwerk muntah tak lawak*
amek seat depannnnnn yg second..
nasihat untuk kamu kamu kamu ye..
kalau tengok cerita 3D siler amek seat depan..
kalau citer biase mybe amek seat belakangggg skali lagilagi couple kan..
tapi untuk 3D seat depan lagi santek gambar..


panggggggg diri sendiri!!!
okayokay am stop here..




okay this is banner for rapunzel..
lebey kurang cerita donggeng yang di adaptasikan ke wayang..
graphic yang santek dan mengagumkan..
cerita yang cukop lame untuk sebuah cerita donggeng..
sejam lebey kalau tak silap dakni..
dan yang pasti dalam wayang akan dipenuhi kanak kanak..
sedey dan lawak..
yee cerita ini di sokong padu dengan munculnye part lawak antara binatang dan manusia kartun..
jalan cerita ade lam buku donggeng ye..
cume di ubah sedikit..




And this is banner for Megamind..
sejam lebey jugak cerite die kalau tak silap..
banyak pengajaran dalam cerite nih..
graphic die boley tahan jugak..
time tengok cerite nih dakni amek seat kedua jugak dari depan..
cerite ni ade lawak dan ade sedey..
dan kartun awek die lam ni cunnn..
heee suke suke suke.. ;p
cerite ni pasal makhluk asing yang jahat dan yang baek..
tapi lastlast duadua jadi baek..
bagus untuk kanak kanak ye semua..


kesimpulan?
kalau untuk graphic more to Rapunzel bagi pendapat aku..
bukan la maksudnye Megamind tak okay..
okay je tapi Rapunzel lagi more btter..
mybe sebab Rapunzel nye jalan cerite macam sweet sweet je kan..
maaf ye Megamind..


kalau untuk jalan cerite pulak Megamind lagi okay..
Megamind cerite die penuh dengan aksi..
jalan cerite yang tak membosankan..
untuk Rapunzel?
bukan la nak cakap membosankan..

tapi untuk sebuah cerite dongeng macam lame sangat okay..
dan sempat la aku menguap tengok cerite tuh..
maaf Rapunzel..


p/s :: kalau korang ade pendapat yang berlainan maaf ye.. :)

6 comments:

Mknace said...

:):):)
for me.. better rapunzel than megamind

Arabella said...

both ok :)

nabilah_2908 said...

belum smpt tgk kedua2nya...nk tgk harry potter pun tk sempat gak...

err...tk sakit tengkok ke dok depan2..? kalau sy...sy suka pilih seat tgh2.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
PLAN TAK MENJADI

amie said...

mknase,,
masey bg pendapat.. ;)

amie said...

arabella,,
yuyup.. both ok. :)

amie said...

nabila,,
tak sempat tgk?ololo..

tade la saket..
kalau tgk 3d btter depan..
huhuhuh