Saturday, February 5, 2011

bila hati dah nekad dan tekad..

pulang dari kampung..
rase tak senang hati nak biarkan lappy..
bukak lappy and bukak facebook..
dah agak bila bukak facebook theres something yang akan buat aku tersentak..


wall pertama akan aku bukak adalah wall dia..
haha!
padan muka kau amie! :(
nak sangat bukak wall dia kan?
nak sangat tengok dia cakap rindu kau kan?
sekarang apa yang kau nampak?

apa yang kau dapat?
saket hati. kan?
makin hari makin nipis hati kau tu kena toreh..
dia tadek pon teringin nak jaga hati kau tuh..
dia selamberk aja toreh hati kau sampai habis..


empat hari aku bercuti dari facebook..
ye sengaja tanak bawak lappy kat kampung..
saja tinggal sebab ingat tinggal lama balek bukak happy la kan..
mana tahu dia tetibe cakap rindu "ngada"..
ceitt langsong tadak..
elok aja dia layan laki laen kuar ngan laki laen semua..
kau aja yang sedey..
dia tak pon?
sebab kau bodoh!


dah berapa juta orang cakap kat aku supaya kuat?
tah tak terkira dah..
dah kuat dah ni weh!
sebab tu facebook dah delete..
yee aku dah delete facebook..
akhirnya walau tak mahu..


kenapa tak mahu?
sebab kalau delete facebook dah tak dpt tgk pic sumel dia..

sebab kalau delete facebook tak dpt tgk perkembangan dia..
sebab kalau delete facebook tak dpt tgk dia sehat ke tak..
banyak lagi sebab kalau delete facebook..
semua tu akan buat aku rindu dia..
tingat pasal dia..
die sehat ke tak ape ke..


tapi aku rasa aku perlu delete facebook..
cuba untuk kuatkan hati..
walau facebook banyak kenalkan aku ngan ramai orang..
aku kena kuat jugak..


aku akan rindu korang kawankawan facebook..
nasihat korang..
usik perli korang..
game facebook..
im dengan kak raina..
semua lah..


maaf ye kawankawan..
terima kasih untuk kawan facebook..
untuk awak..
jaga diri please..
saye tengok awak dah makin sosial..
saya cakap je..
saya tahu saya tade hak dah nak larang..

p/s :: lepas ni ikot blog je la and and iloveyou gedik.kenape kaler purple kat iloveyou?sebab awak suka warna tuh.. :(

9 comments:

saya_arief said...

cuti itu tersangat best.
;D

amie said...

dah tak best..
haha

Arabella said...

sedih nya. sobs.
jujur itu tebaik walaupun kadang² menyakitkan

Aku Skema said...

x pyh delete..ban je die.aku buat camtu je kt ex aku dlu..ternyata berkesan

lillies said...

hmm...tutup je bagus...kalau ada pun asik tgk sendiri yang sakit hatikan?? so, kita kenala sayang diri kita jugak walaupun kita terlalu sayangkan si dia...

hati sendiri sape yang nak jaga kalau bukan diri sendiri...

take care...

:)

Azham Dion said...

Wow .
Nice entry .

Tp klao sy jadi awk, sy x delete FB .
Seolah2 mcm mngaku kalah .

Remove je sumenye yg brkaitan dia .

Mmm btw,
Ceria slalu !

;)

ArmaniWhite said...

da byk nasihat yg ko dpt percuma dr kwn2. bkn ko sorg je lalui benda ni... tp MINDSET ko yg buat ko kalah pada keadaan. kalo ko sygkan dia, lepaskan n redha dgn apa yg jadi. akak tgk dia pun hepi je skrg. biarkan la dia gembira dgn org lain bila ko pun x mampu nk gembirakan dia. it takes time but PLEASE do sumthing to get her out of ur mind. jgn terperuk kat umah mengenang kisah lalu. that would hurt u most.
anggaplah hubungan korang dulu 1 pengajaran berharga buat ko. ubah dulu sikap sendiri sblm nk ubah org lain.. u know what i mean. kalo ko rasa x leh nk ubah perangai (wlupun ko tau dia byk sbr n bg peluang kat ko sblm ni), u better stay alone, until u meet sumone yg mmg ditakdirkan utk ko..yg akan diterima kelbihan n kekurangan ko.
selama ni pun kalo korg gado, ko salu gak ckp, ko je kena jg ati dia.. so skrg, ko tayah nk mengeluh lagi sbb ko da tayah nk jaga ati dia. ko jaga ati ko sendiri je..senang kan?
memandangkan dia pun da pilih cara dia, ko x punya pilihan kecuali melepaskan. semua yg terjadi ada hikmah.mgkn perpisahan ni akan mengubah sikap baran ko tu (yg slama ni ko kata TAK BOLEH nk ubah).thats it. im done.

Memorabilia said...

insyaAllah satu hari nnt dia akan sedar akan cinta awk pd dia, jgn henti doa k

nabilah_2908 said...

mmg payah nk lupakan org yg kita syng..makan masa juga...

positif la..skrg ni mmg sakit..Insya'Allah...lambat laun..akan ok...akan normal kembali..



jom ke APA KATA HATI pulak,
BIRTHDAY DD