Wednesday, May 4, 2011

korang tahu LOMO?

actually tatau sangat pasal LOMO..
ah maybe ada yang tau ada yang tatau..
yang tau aku rasa memang dorang minat bidang photography nih..
tapi bagi aku yanag tatau pape pasal camera, sejak masok kolej baru aku tau wujudnya camera nih..
sadis but tu lah yang sebenarnya..
sekarang banyak yang kejar camera dslr..
even budak sekolah pon dah boley dapat camera dslr tuh..
dan untuk aku walaupun aku minat gadjet tapi hobi tu terhad untuk phone aja..
camera macam kurang siket..
ade jugak rasa macam nak ke arah tuh tapi nanti la..
haha!

first aku pegang camera LOMO time nak pergi ambil gambar untuk hot air ballons..
rasa macam pegang camera mainan..
ringan, dengan color dia yang comelcomel colorfull tuh..
tatau nak cerita apa pasal LOMO tapi yang aku tau LOMO tak guna memory card macam dslr..
maybe sebab tu jugak tak ramai nak amek tahu pasal LOMO..
yela leceh kan nak pergi kedai tok cuci picture dia..
dah tu bukan semua kedai cuci gambar ada buat service untuk LOMO..
camera ni tade la mahal sangat..
ade je yang aku tengok harga rm2oo or rm3oo..
dan yang aku tahu pasal LOMO adalah kita tak perlu pon edit picture yang kita amek sebab hasil gambar dah memang cantik..
macam baru keluar photoshop..
tu kelebihan LOMO selain dari harga murah, comel dan menarik perhatian..

yang aku tahu kat KL ni ada jugak kedai dia kat Central Market..
haritu aku pergi dengan kawan aku..
mau serabot jiwa aku nak amek sebijik dua..
dalam bank ada duit.. 
so hati tak tenang la..
merata kedai tu aku pusing..
wuu wuuu boley gila aku kalau masok kedai LOMO..
and sepatutnya dalam kedai tuh taley amek pic..
tapi aku maen amek aja..
ade aku dulik..
yela kat Central Market kan semua kedai ade tulis "dilarang mengambil gambar"
aku rasa itu untuk pelancong je kot?
lantak la kan? berani marah la! haha

citerciter nak rempat la nanti..
sekarang tak boley sebab banyak menda nak guna duet nih..
so tahan dulu la..
ada jodoh jumpa la kite ye LOMO..
ni siket picture LOMO..
tapi ni amek kat internet aja..
yang ada dalam phone aku malaih aih nak transfer masok dalam lappy..
tapi kebanyakkan camera yang aku letak ni semua ada lam phone aku..
buat koleksi jap..
haha!
byeeeee~


nice kann..

nanti gambar tu jadi 4 sebab ade 4 lens..

herrrrrrr

comel ja dia punya atas tuh..

color pink. erhhhh

ni haritu kat kedai paling menarik perhatian..

weh comel! haha

ololo. kekekekekee

yang ni pulak hasil gambar dari LOMO tanpa edit..

:)

ni yang banyak lens..

adore gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

cukup la tu aku rasa..
kalau nak lebey pi cari kat google..
bertimbun gilaaa pasal LOMO..
ni website LOMO. click here..
okayy end.. :)

p/s :: gila semua. haha

7 comments:

~ Cik Azz ~ said...

weiii... ingatkan apa la tadi..

Lomo tu kalau kat Perak maksud dia lumur... ye tak...?

Hahaha...

Lomo muka dengan bedak sejuk... =)

ataupun..

Lomo mulut tu dengan cabai... ahakk...

.sweet-ants. said...

suka...
teringin nk ada camera lomo ni

::FAIZ FARISH:: said...

Aku suka Pic Last

Redbloodsnow said...

aku tahu ape tu lomo. camera dia superb kan. more like toy camera for adult...hehehe :D

amie said...

kak azz, ceitttt..
lumur la tuh? haha

amie said...

sweet ants, kan?
suke jugakkk.. :P

amie said...

kak red, hahahaha
ya yaa..
toy untuk org besar. haha