Wednesday, June 9, 2010

nasihat untuk yang benci negara sendiri..

haip semua warga blogger yang baek dan budiman..
hurrmmmm..
dah lame ta update blog nih..
da bersawang bukan takat anak labahlabah tapi da sampai ank ular pon ade..
kekekeke..
tapi tu tak bermaksud dah tak buat blog walking..
still berjalan melihat dan melawat blog kalian yang ade dalam blog list..


tadi jalanjalan kat blog orang then terbukak 1 blog nih..
tergerak lak hati nak update blog even tade pape motif..
just rase nak marah and pape je lagi..
maaf link blog itu taley diberitahu tapi rasenye ramai yang tahu..


blog tu admin die sorang yang anti kerajaan aku agak..
coz dalam tuh semua ayat dan penulisan die adalah menghentam kerajaan..


aku bukanlah seorang yang politiks sangat coz aku pon mude lagi kan..
hahahaha baru 19 wehh..
tapi aku masih boley berfikir secare baek dan berpedoman..
walau aku masih budakbudak tapi aku tade nak berperangai macam korang yang dah tua dari aku..


sekarang biler blogwalking atau berjalan dalam facebook banyak dah aku jumpe yang anti kerajaan nih..
aku bukan nak pertikaikan ape coz tu hak masingmasing kan..
tapi tolonglah korang..
kate 1 malaysia kan..
ouh lupe dalam blog aku jumpe tuh 1 malaysia pon die kutuk..
apekah motif pon aku tak paham..
gambar bekas perdana menteri pon admin tu letak pic kaki kat mulot die..
tolong lah sedar kau dudok di bumi malaysia yang maju ni kerana die bapa kemodenan..
yang duludulu pon kau nak sebut jugak sebab dorang semua bukan berdarah fully melayu..
kenape ea kau?
tak sedar ke dorang tuh yang buat bumi malaysia ni aman damai bebas perang?
dorang bermati matian nak merdekakan malaysia kau senangsenang kutok dorang..

dalam tu jugak ade kes polis tu admin die cakap polis lancau..
aku tahu ramai yang marah kat polis pasal tuh tapi budi bahasa budaya kita kan?


kenape nak pertikaikan kerajaan buat kerja macam mane?
kenape nak pertikaikan semua yang kerajaan buat untuk negara nih?
aku tahu kite ade hak tapi kalau da sampai tahap yang lebey kan kite tak boley masok campor..
perlu ke nak letak gambar yang bukanbukan tenang pemimpin negara kita sendiri?
blog kan 1 dunia boley tengok..
tak malu ke kalau rakyat negara laen tengok yang kite bergaduh sesame kite?
tu semua ley tunjuk kat mereka yang kite ni lemah..



tak elok kan untuk kite rakyat malaysia nih..
cube lah bersyukur dapat tinggal kat bumi malaysia yang aman nih..
kite semua perlukan bahu masingmasing untuk terus berdiri jadi benteng negara..
kite semua perlukan diri masingmasing untuk terus aman kat bumi bertuah nih..
tak perlu kite nak bergaduh dan berperang sesame kite sendiri untuk tunjuk sape kuat..
gunekan kekuatan yang kite ade untuk jaga negara bukan untuk jatuhkan negara..


aku tahu hak masingmasing blog facebook atau pape aje..
tapi kalau nak menules ayat jage..
malaysia ni kan terkenal dengan budi bahasa yang tinggi..
kalau kite tak naekkan name negara kite sendiri sape lagi kan..


so pepandai fikir untuk kebaikan diri kita dan negara kite sendiri..
cintai negara kite macam mane kite cintai diri kite sendiri..
1 malaysia.. :))
p/s ;; rindu gedik sayang gedik.puas hati kamu semua yang pakse dakni update?hauhauauhah

7 comments:

miss chekleen said...

wah!!!!tahniah2...ahak
hebat gak ko sembang sal 1 malaysia neh...bagus2...

aku orang gengblogger... ;p

Aiza said...

muahahahaha , ta puas gy sbb post tak brkaitan ngan daktu and sis eyma ;pp

sugar2 kapas strawberry said...

kasi link la..akk mo tgk ;)

amie said...

chekleenn,,sume pon hebak kalau nak ckp pasal 1 malaysia.kekeke
aku tahu ko budak gb.kekeke

amie said...

haihh adek.sipak mao?

amie said...

cik gule2 kapas,,
mane muley.kang saye kene saman.kekeke

Aiza said...

tanak !