Wednesday, May 19, 2010

kes polis di malaysia..

esok mulekan hari yang baru..
da dapat kerja yang tak best kot..
hahahaha
keje kedai biasa aja sementare cuti sem yang tinggal sebulan nih..
dapat gak tampong duet plus ilangkan bosan dok umah..


tapi perot sekarang ni salu buat hal..
asek nak saket aja..
bangon pagi teros cari toilet nak membuang..
kerimasan yang teramat aja rase..


cam tak sabar nak balek perak pon ade..
bosan giler babeng dok sini tanpe si giler yang di perak..


eh eh lari tajok dah..
mukadimah nak cakap kemaen lagi..
hahahaha
ekceli nak cakap pasal arwah adik yang mati kene tembak tuh..


bukan nak hentam memane pihak ea korang sume..
just nak cakap pendapat aku..
aku tengok ramai yang salahkan polis dalam hal nih..
kenape ea?
mybe la arwah tu tak salah tapi itu kalau MYBE..
kalau die betolbetol salah?
cane lak kalo polis lepaskan die macam tu je?
korang rase korang akan salahkan polis ke atau salahkan budak tuh?
polis jugak kan..

come on la warga malaysia..
haritu aku ade bukak fans kami benci polis ke ape tah..
korang buat fans tu kenape?
ok dalam tuh ade budak nih cakap baek tade polis kalau camtu.polis menyusahkan..
korang rase macam ape budak tu cakap logik tak?
siyes kalau budak tu bace blog aku ni nak cakap la,,

kau fikir polis sukesuke hati nak bunoh orang ke?
kau fikir polis tu dapat pegang senjata sukesuke hati?

polis tu nak sangat ke bunoh orang?
asal nak salahkan pihak polis aja?
cube kau fikir ape jadi kat malaysia ni kalau tade polis?
KALAU arwah tu tak salah nape mesti die lari?
ok aku dengar citer die pegi langgar kete peronda tu..
tatau la betol ke tak tapi yang betolnye die lari bile polis soh benti..
mak ayah cikgu atok nenek pernah ajar kalau tak salah jangan takot..
tapi kenape die lari?


korang tak fikir ke yang polis tu just menjalankan kerja..
kerja yang die harus lakukan untuk rakyat macam korang..
aku bukan nak marah pasal mak pak arwah tu yang nak cari keadilan..
tu bagos jugak tapi taya la salahkan polis tuh..
die mungkin salah coz tembak arwah tu..
tapi kan die jalankan kerja die..
tak perlu sampai nak suroh ketua polis negara datang mntk maaf kat kamu..
biar polis yang buat kerja siasatan dan bile da selesai kes tutop teros..


kali ni siyes aku marah kat admin yang bukak page benci polis tu kat facebook..
dalam tu macam macam aku bace nak maki hamun polis..
cube korang jadi polis la baru tahu cane rasenye..
kawan kau pernah cakap polis ngan tentera tak buat kerja..
rase nak hampuk pale die kat dinding..
cube fikir la sape yang jaga negara kalau bukan polis dan tentera..
sape yang nak tangkap penyamun rumpak umah kau kalau bukan polis?
sape yang nak tangkap perogol yang rogol adek kau kalau bukan polis?
sape yang jage hutan sempadan kalau bukan tentera?

sape yang jage negara dari di serang nanti kalau bukan tentera?

aku cakap bukan untuk belahkan sesape..
bukan nak dok side polis dan tentera..
bukan nak dok side keluarga yang cube cari keadilan..


cube fikir kesilapan kite dan kelebihan ape kite da buat untuk negara damai kite nak cakap macam tuh..
kekadang kite perlu letak diri kite kat kasot orang yang kite nak hentam..
tengok muat ke tak nak masokkan kaki kit elam kasot tuh..
means tgk boley tak kite nak alami situasi orang yang kite hentam tuh..
semua manusia ade baek burok nye..


okay rakyat malaysia?
maaf kalau post kali ni terlebey cakap atau terkurang ajar..
:)

p/s : lame dah tak update blog.hhehhee

6 comments:

sugar2 kapas strawberry said...

hmmm...xleh nk slh kn polis gak kn??

kna siasat bru ley tuding jari kt sape2.kt fb mmg byk group yg bkn2.

rossoneri said...

sbenarnya kes ni hanya orang yang terlibat je tau..tapi yang lain tumpang sekaki over2 pulak siap buat group anti lagi eh..ala yang buat group tu bukannya ley wat apa2 pun, stakat buat group bergosip xhabes2 je

im ;) said...

x dtg pape faedah.
ko nak benci2,
nnt kalo diri sendiri ada masalah,
polis gak yang dicari.

boleh settle sendiri ke?
hebat!

-.-"

miss lolly a.k.a luvfareda said...

hurm.

polis xsalah kot l0lly ghase.

die pom xmintak nak jadi camtu. alahai.

♥ dak pink said...

jgn slhkan sebelah phak je.

'lg bek tak de polis' - takot je dgn stetmen tu. mampu ke nk jg keselamatan negara kalo xde polis & tentera tu? da cukup kuat mental & fizikal ke?

=)

Faizal The Newscaster said...

setuju!

berkali-kali pesan, cari balik rootcause. kenapa benda ini berlaku in the first place.

polis yang tertembak mungkin kesilapan teknikal. tapi nak guna kesempatan hentam polis secara keseluruhan adalah salah! memang tak patut!