Sunday, May 9, 2010

jangan bace kalau korang rase akan bosan..

hyeppp..
ermermmm mood tengah tade tapi rase nak menules..
rase nak meluah semuanye..
tapi tatau nak start dari yang mane..

harini hari ahad dah..
esok dakni ade paper last untuk sem nih..
habes je esok maka habes lah sem4 yang cukop memenatkan..
untuk 1 subject da tahu dapat A..
hope semua akan ikot mark untuk subject itu..

sem4 ni banyak da yang berlaku..
banyak da yang buat aku happy dan sedey..
sem yang paleng banyak buat aku nanges..
yang buat aku keluar umah sampai jam 4,5 pagi..

dengan project yang bertimbun..
dengan masalah gruop yang dah tentu akan semua alami..
dengan masalah duet yang akan semua student hadapi..
tapi banyak jugak masalah yang tak semua orang akan harungi..

barubaru ni umah aku didatangi orang tak di kenali..
orang tu berbangsa india..
maaf eh kalau ade yang berbangsa india masok dalam blog nih..
orang tu datang time kami baru balek kolej..
time tu baru je sampai umah selepas selesai menjawab exam..
dorang datang menaiki perdana v6 itam bertinted gelap..
mulemule sorang masok untuk bertanye hal motor aku..
die cakap motor aku berdaftar atas name kereta mercedes..
wahh kaye nye aku beli moto dapat mercedes
then lagi sorang kawan die masok kawasan uma kami tengoktengok dalam umah..
opkos la umah akmi dipenuhi dengan laptop sorang sebijik kan..
mate rambang bile masok
kami da rase laen macam then kawan aku cakap weh bawak balai la..
dorang dengar teros cakap eh tape la nanti ktorg datang balek..
da ley nampak da dari situ kan kau datang sebab nak aim umah kami..
abang aku dari IPD Kluang kol soh buat cover report..
dekat ipd time buat report kami mendapat nasehat dan sedikit amaran..
satu mende yang semua orang akan takot bile mendegar..
tayah la citer kan asal kamu semua tahu yang kami sentiase kene berjagejage..
kuar umah pon kene beramairamai..
motor semua kene bawak masok dalam then umah kene sentiase bertutup..
kami dalam umah da macam orang kene quarantin..
semua dalam keadaan trauma bile ade kete atau motor lalu depan umah..

semalam hari sabtu paleng banyak mende berlaku..
tak perlu la aku cerite tapi semalam adlaah hari yang paleng terok untuk aku..
ouh ya budak umah..
maaf sebab sekarang aku selalu memarah korang..
bukan sukesuke tapi sebab aku rase aku perlu..
lagilagi hal yang berkaitan dengan keselamatan umah sekarang nih..
korang tatau cane rase bile korang merasekan diri korang bertanggungjawab jage umah..
bile aku tengok korang ketakotan sampai tak lalu makan..
siyes aku rase aku yang perlu kuat..
bukan nak tunjuk hebat tapi da semua takot aku la kene mengalah..
untuk sebab kunci pintu tu aku marah maaf sesangat..
tapi tu kan untuk semua..
untuk keselamatan semua..
kite da kene warning kunci pintu bilebile mase pon..
kalau kau keluar tuh tak kunci pintu then pape jadi time kau keluar cane?
kau tade pape jadi coz kau tade tapi kami nih?
dak gedikk,,
maaf sesangat..
coz selalu memarah and tapena nak happykan awk..
semalam is da fucking day in my life..
semua pon da jadi..
just nak gedik tahu ngada sayang gedik oweys ok?
thnks dear untuk jadi yang terbaek untuk saye.. :)
happy mothers day untuk semua ibu dan bakal ibu..
ankank korang mesti nak ckp mende ni kat korang tp mybe ade yg malu..
korang adalah yang terbaek ok?
tade yang dapat tandingi korang dalam hidup kami ankank nih..
kasih syg korang start dari korang jage kami 9 bulan dalam kandungan..
dan laherkan kami yang degil dan tak pernah akan dapat balas pengorbanan tuh..
buat korang menanges dan sedey melihat perangai kami..
jatuh bangon kami semua atas tangan kamu yang mulia itu..
makan minom kami dari titik air kamu yang tak pernah penat..
marah jawab kamu dari kesabaran kamu sebagai seorang ibu..
semua nya takkan pernah terbalas..
terime kasih sebab jadi ibu untuk kami semua..
tetibe nak tules pasal ayah boley tak?
nak jugak tules walaupon bukan hari bapa sedunia..
papa,tahu tak adk sayang papa?
bile adk nak duet adk mintak kat papa..
adk kol papa walau papa tengah kerja..
kalau adk balek lawat papa tggu adk tok amek adk atau suroh sesape amek..
mesti papa marah dorang kalau tanak amek adk kan?
papa kerja tak kenal penat pon..
ingat dulu tima adk sek rendah..
papa kerja pagi tp tghari balek tok anta adk ngan abg..
naek moto 3 org coz time tu kite still susa..
then bile balek ptg kami tggu papa amek even tmpt kerja papa jao..
kami adk bradk tggu papa sampai senja kekadang tuh..
time tuh macammacam kami buat..
korek public phone semua lah..
bile da balek papa siapsiap mandi teros pergi kedai pulak jage kedai..
sampai jam 3pagi baru papa balek..
esok jam 6 da kene bangon pergi kerja balek..
tu la rutin harian papa dulu kan..
sampai sekarang papa taperna nak stop dari buat kerja..
sabtu ahad cuti pon bile adk bangon pagi papa da tade pergi mane je tah..
sekarang semua da besar panjang..
semua dari hasil titik peluh papa besarkan kami..
yang tak pernah jemu layan kami semua..
masey papa..
adk sayang papa.. :)

p/s:: mood pagi ni agak bercelaru.maaf semua.. :(

6 comments:

eyma said...

(:

amie said...

:) thnks bukak lg blog nih..

miss hav0c said...

sempat lagi si budak tuh ish3..

hp mom's day to ur mom

Anonymous said...

wahhh.. byk tol masalah ko ni ekk..
ko nak kaunseling ke?? kekekeke

-prop-

amie said...

miss havoc,,
kekekke..
:)
mekasey..

amie said...

propp,,nk plss.. :))